Moby: Glavna zvezda festivala Mars

Vir: Govori.se
3. 5. 2011

Mars Ljubljana – Zagreb Trans Europe Festival  bo letos potekal v četrtek, 26. maja 2011, na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Osrednji festivalski dogodek bo na ploščadi Fontana, kjer bodo na glavnem odru nastopili Moby, TBF, Darkwood Dub, Rotor in Arhibald Arhibaldovich!

Glavna zvezda letošnjega festivala Mars  je nihče drug kot Moby. Njegovo dolgoletno ustvarjanje je v svetovno glasbeno sfero izstrelilo mnogo uspešnic (Why Does My Heart Feel So Bad?, Lift Me Up, Porcelain, Raining Again, Natural Blues, We are all made of stars, Honey, Go ...), ki še danes navdušujejo vse generacije.

Moby, ameriški glasbenik, tekstopisec in DJ, ustvarja predvsem ambientalno elektronsko glasbo, ki mnogokrat zaide tudi v druge žanre. Njegovi nastopi v živo, kakršen se nam kmalu obeta tudi v Sloveniji, so poglavje zase, saj Moby obvlada različne inštrumente, kot so kitara, klaviature, bas in bobni, poleg tega pa je tudi izvrsten vokalist s prepoznavnim glasom.

Na turnejah ga spremlja izvrstna zasedba različnih glasbenikov, vse skupaj pa Moby zaokroži z izjemnih 'light showom'. Moby je za svoj prispevek k svetovni glasbeni sceni prejel že vrsto nagrad, ki njegovo odličnost samo potrjujejo. Večinoma melanholična, sproščujoča glasba z elektronskimi ritmi ter poskočne 'power' uspešnice so ga popeljale med najbolj prepoznavne izvajalce elektronske glasbe na svetu. Moby se bo v Ljubljani predstavil z naborom starih hitov, predstavil pa bo tudi nekaj skladb s svojega prihajajočega albuma 'Destroyed'.

Na letošnjem festivalu Mars bodo Mobyju ob boku stali zanimivi in aktualni izvajalci: na odru se bodo predstavili hrvaška zasedba TBF, ki v svoji glasbi združuje elemente hiphopa, roka, soula in funka, beograjska zasedba Darkwood Dub, ki v celoto združuje dub ter kitarske in elektronske elemente, slovenski 'live act' Rotor, katerih glasba temelji na ritmičnem houseu, ter mlada slovenska zasedba Arhibald Arhibaldovich, ki si je nastop priborila z zmago na predizboru Glasba z drugega planeta.