Moby: Singel The Day je nastal v hotelski sobi v Španiji

Vir: Govori.se
15. 5. 2011

Video intervju z glasbenikom, ki bo 26. maja nastopil tudi v Ljubljani na Mars Festivalu.

Moby 9. maja letos napoveduje izid novega singla THE DAY. Gre za eno izmed skladb na prihajajočem novem studijskem albumu DESTROYED, ki bo v samozaložbi Little Idiot izšel 16. maja 2011.

THE DAY  je od 2. aprila 2011 že na voljo v spletni trgovini iTunes, od danes pa ga že lahko slišite na radijskih postajah. 
9. maja bosta sledila še uradni izid in ovitek s predelavami skladb. V paketu bo originalni album skupaj z remiksi različnih glasbenikov, kot so LIFELIKE, BASTO, GESAFFELSTEIN, EDDIE THONEICK in FUNKERMAN.

“Single The Day je nastal ob svitu v hotelski sobi v Španij, ko nisem mogel spati. Hotelska soba je bila čudovita, pravzaprav popolna soba, ura pa je bila šest ali sedem zjutraj. Skladbo sem napisal ob igranju akustične kitare, jo posnel na svoj mobilni telefon, jo prinesel domov in ponovno posnel z malce zastarelo elektroniko, ki jo imam v svojem studiu,”
je o novi skladbi povedal Moby.

Neposreden navdih za skladbo THE DAY sta bila DAVID BOWIE in produkcija BRIANA ENOJA, za katera Moby verjame, da sta postala že del njegovega DNK.
Moby je obdobje odraščanja preživel ob njunih albumih LOW in HEROES. THE DAY, ena izmed skladb na prihajajočem album, v kateri je Moby tudi vokalist, je osebnoizpovedna skladba o nočni depresiji in temni plati duše, ki je običajno povezana z grozno zasvojenostjo. Tovrstne teme se stkejo med potovanjem, na katero nas bo popeljal Mobyjev novi album DESTROYED.

Intervju z Moby-jem - Intervju z Moby-jem