Mojca Bahč po Delovni akciji o očitkih, ki jih je bila deležna, zdaj je javno razložila čisto vse (tudi o svoji diagnozi)

19. 4. 2023
Deli
Mojca Bahč po Delovni akciji o očitkih, ki jih je bila deležna, zdaj je javno razložila čisto vse (tudi o svoji diagnozi) (foto: Voyo/posnetek zaslona)
Voyo/posnetek zaslona

Prenova hiške, v katero se je preselila družina Bahč, je naletela na kritike nekaterih gledalcev. Ti Mojci očitajo dve stvari in sklenila je, da javno razloži, kaj se je v resnici dogajalo. 

V zadnji oddaji Delovna akcija smo spoznali družino Bahč. Mojca in njen soprog Rajko sta majhno hiško kupila s prihranki in kreditom. Ker pa se jim je življenje nepričakovano zasukalo, Mojca je izgubila zaposlitev, je za obnovo sanjske hiške zmanjkalo denarja. Družina, ki je živela v majhnem najemniškemu stanovanju, je sklenila, da za pomoč zaprosi Ano in delavno akcijo.

Na njihovo veliko veselje so bili izbrani, prenova je stekla, po osmih dneh so se lahko končno preselili in zaživeli svoje sanje sredi narave. A z veseljem so prišli tudi očitki nekaterih gledalcev. Mojca je sklenila, da tistim, ki je ne poznajo, a kljub temu obsojajo, pojasni dve stvari, ki so jih najbolj zmotile. To je, da naj bi prodajala pohištvo in aparate iz najemniškega stanovanja ter da prejema denarno socialno pomoč, namesto da bi delala.

"Takoj ko smo izvedeli, da nam bo Delovna akcija prenovila našo hiško, smo v roku 24 ur podali odpoved stanovanja, v katerem smo bivali," je pojasnila Mojca za Metropolitan.si in dodala: "Pohištvo in večino aparatov smo podarili družinam, nekaj pa je ostalo družini, ki je prišla za nami. Prodali smo samo dva aparata, da smo si lahko krili stroške selitve in dokumentacije."

Mojca se sooča z diagnozo prazno turško sedlo

Mojca je dejala, da sama sicer ne bere komentarjev na družbenih omrežjih, so jo pa opozorili nanje znanci in prijatelji ter ji povedali, da so se pojavili komentarji o tem, da naj bi prejemala denarno socialno pomoč, namesto da bi delala.

"Imam diagnozo prazno turško sedlo, zato trenutno koristim sredstva iz naslova nadomestila zavoda, ker menim, da je čas, da si začrtam prihodnost, s katero bi lahko pomagala tako sebi kot tudi drugim," nam je pojasnila Mojca in dodala: "Tudi nam, ki smo redno hodili v službo in delali, se lahko zgodi preobrat, pride do točke v življenju, ko se vse zaustavi. NI sramota prositi za pomoč, sramota je izkoristiti človeka, da bi imel sam od tega zaslužek."

Preberite več na Metropolitan.si

Novo na Metroplay: "Ne obstaja tema, o kateri se ne bi smeli šaliti!" - Lado Bizovičar | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem