Mojca Fajs (Biggest Loser Slovenija): "Ni res, da sem se šlepala!"

Mojca Fajs (Biggest Loser Slovenija): "Ni res, da sem se šlepala!" (foto: Planet Tv) Planet Tv
6. 1. 2018

Govorili smo z Mojco Fajs, ki je šov The Biggest Loser Slovenija zapustila nadvse razočarana zaradi obtožb nekaterih tekmovalcev in dela javnosti, a hkrati vesela, da se vrača domov k bližnjim.

V šov na spodbudo fanta

Predhodno je Mojca gledala na hrvaški televiziji Život na vagi in že takrat si je sama pri sebi dejala, da bi se na kaj takšnega prijavila tudi sama. »Če bi imela možnost, zakaj pa ne!?« Ko je ob spremljanju televizijskega programa zagledala reklamo za slovensko inačico takšnega šova, pa ji je njen partner rekel: »Daj Mojca, prijavi se!« In se je prijavila. Ter bila sprejeta.

Sprva je bila navdušena, hkrati pa tudi zaskrbljena, saj ni natančno vedela, kaj vse jo morda čaka. Njeni dvomi so se razblinili, ko je vstopila v hišo: »Bila sem zelo vesela. Nobenih negativnih vtisov ni bilo.«

Nastopili so psihični pritiski

Žal pa je Mojca v šov vstopila s celim kupom zdravstvenih težav. Ena od njih je bila tudi njena 'slavna' peta.

»Preden sem odšla v šov, sem zaradi hudih bolečin, ki sem jih imela, dobila blokado v peto. Ko mi je po mesecu dni blokada popustila, pa me je ponovno pričelo neznosno boleti.« Zaradi bolečin, ki so se stopnjevale, ji je bila vadba močno otežena.

»Ne glede na to, da nekateri govorijo, da sem se šlepala, to ni res!!! Navkljub bolečinam sem delala treninge, kolikor sem le lahko.«

Očitki so jo močno prizadeli in ji otežili bivanje v hiši. Zanesla se je lahko le še na zaveznici v hiši Biggest Loser.

Mojca, Indira in Sabina proti vsem

»Me tri smo vedno držale skupaj. Ko se je vrnila Majda, je potegnila z moškimi. Nismo mogle pričakovati, da bo potegnila z nami.«

Tako kot v vsakem resničnostnem šovu, je tudi znotraj šova The Biggest Loser Slovenija prisotno taktiziranje. Ob vprašanju, ali se je trojica ob povratku Majde morda počutila ogrožena, pravi, da se niso počutile ogrožene.

»Dokler je obstajala modra skupina, je bilo drugače. Ko pa smo šli vsak zase, se je jasno videlo, kako kdo igra.«

Ob odhodu iz hiše je bila srečna

»Ko sem izvedela, da grem ven, sem bila srečna, saj sem vedela, da grem k svojim.«

Mojca nam je za konec še enkrat zatrdila, da je vadila veliko, zagotovo pa najmanj toliko, kolikor ji je le dopuščalo njeno zdravstveno stanje.

Upa na umetno oploditev

Zdravniki so ji dali pogoj, da izgubi 30 kilogramov, da bodo lahko pri njej opravili umetno oploditev. Zdaj, ko je ta cilj že skoraj dosegla, pa upa, da bo do umetne oploditve resnično prišlo in da bosta lahko s partnerjem kaj kmalu zibala njunega otročička.

Do finala na 90 kilogramov

Ob vstopu v hišo je njena teža znašala 119,7 kilogramov, ob odhodu iz hiše pa je njena teža padla na malo čez 93 kilogramov. »Želim si, da bi do finalne oddaje izgubila še 3 kilograme.«

Mojca pravi, da bi se želela zahvaliti vsem, ki so sodelovali pri tem šovu. Tudi z njihovo pomočjo je namreč udejanila priložnost, da nekaj naredi iz sebe. Še posebej se želi zahvaliti trenerju Janu, ki je razumel njene bolečine in njeno vadbo temu vedno prilagodil.

Znotraj šova je spoznala tudi prijatelje, s katerimi bo z veseljem ohranila stike tudi zunaj hiše The Biggest Loser Slovenija.

Aleš-Rod Foto: arhiv Planet TV