Mojca Javh, ki je že zapustila resničnostni šov Gostilna išče šefa, je energična, strastna, odkrita in direktna oseba in uživa v življenju, kolikor je le mogoče. Kuhanje je že njena znana strast, izredno rada pa tudi potuje. In prav na enem od potovanj je prvič jedla črve.
Kot pravi Mojca, drži, da rada uživa in se razvaja, vendar je za to potreben denar, ki pa ga trenutno ni v izobilju, kuhanje, ki je njena prva strast, pa je tudi njen posel.
"Vedno sem rada prebirala kuharske knjige, poskušala skuhati po receptu, vedno pa sem kaj spremenila, tako da sem priredila oz. spremenila recept po svoje. Ko kuham za družino ali prijatelje, sem se v istem dnevu sposobna odpeljati po tartufe v Istro in pa po prekajenega lososa v Avstrijo," odločno pove Mojca.
Poleg kuhanja obožuje še golf, sprehode po Golovcu s čivavo Baby, obiskuje gledališče in potuje. Prav slednje jo je kmalu po tem, ko je začela potovati v bolj oddaljene kraje, zasvojilo.
Najlepše spomine ima na počitnice v Mehiki, kjer je bila dvakrat. "Zares fascinantna dežela Majev in Inkov. Bila sem v Cancunu in Ciudad de Mexicu. Cancun je bila izhodiščna točka, ogledala pa sem si majevski piramidi Tolum in Chichenitza, farmo aligatorjev in še veliko lepega - Sončevo in Mesečevo piramida blizu Ciudad de Mexicu v Teotihuacanu.
Povsod sem si ogledala tudi tržnice, jedla pa sem lokalno hrano. V neki restavraciji sem jedla meso na veliko različnih načinov. Tam sem prvič videla, da ima isti kos mesa, odrezan na različne načine, popolnoma drugačen okus. Prvič sem jedla črve, zavite v tortiljo, s fižolom in omako. Zanimiv okus. Nekaterim se gnusi, jaz pa rada poskusim nove okuse."
Novo na Metroplay: Dedek Mraz opozarja: "Starši, ne delite otrok na pridne in poredne!"