Mojca Javh: Mama pri 19 letih!

Mojca Javh (foto: Goran Antley) Goran Antley
Vir: Story
14. 11. 2013

Bogato življenjsko zgodbo nam je zaupala tekmovalka resničnostnega šova Gostilna, Mojca Javh. A Mojčino življenje se ne vrti že od nekdaj okoli kuhinje - nekoč je bila uspešna podjetnica, ki se je hkrati srečala z nezavidljivim položajem mame samohranilke.

Mojca je že v mladih letih doživela prvo prelomnico in sprejela pogumno odločitev, saj je postala mama že pri 19 letih. Nosečnost ni bila načrtovana.

"Niti za trenutek mi ni bilo žal, da sem se odločila imeti otroka. Za tiste časa je bila takšna odločitev čudna, vendar sem se bala, da morda ne bi imela več priložnosti imeti otroka. Moj oče je bil zdravnik in kar naprej sem poslušala takšne in drugačne zgodbe o neplodnosti, tako da niti za trenutek nisem pomislila na drugačno odločitev. Seveda sta mi ob strani stala starša, ki sicer nista bila navdušena nad mojo odločitvijo, vendar sta jo sprejela in mi tudi v vseh pogledih pomagala," pravi.

Ko je izvedela za nosečnost, sta se s tedanjim partnerjem takoj odločila za poroko, ki je nato trajala zgolj štiri leta. Po tem, ko je pustila študij, se zaposlila in vzela stanovanjski kredit, je nastopilo težko obdobje.

"Bilo je zelo težko, saj sem imela kredita toliko kot plače. Znova sta mi pomagala starša, da sva lahko s sinom živela v svojem stanovanju. Morala sem premisliti za vsako jabolko ali banano, ali jo lahko kupim ali ne. Oblačila za Žiga sem dobila, sebi pa nisem nekaj časa kupila ničesar. Bili so res težki časi."

Mojčino presulnjivo življenjsko zgodbo o zgodnjem materintstvu, odpiranju lastnega podjetja, drugi nosečnosti in zadnji partnerski zvezi, ki je razpadla tik pred Gostilno, lahko v celoti preberete v novi številki revije Story.

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

StorySTORY 47/2013

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story Story 47/2013

Story Story 47/2013, od 13. 11. 2013