Mojca Mavec: Gledalcem je predstavila kmete

Vir: Lea
13. 11. 2012

Ob 50-letnici skupne kmetijske politike sta Mojca Mavec in Barbara Zrimšek pripravili oddajo Village Folk. "Gre za evropski projekt, ki sva ga pripravili v okviru TV Slovenije in ob sofinanciranju Direktorata za kmetijstvo EU," nam je zaupala Mojca, ki je ponosna na vseh 20 zgodb o kmetijstvu in pridelavi hrane iz različnih evropskih držav.

"Ko Slovenija večino svoje hrane uvaža in premalo spodbuja lokalno pridelavo, so takšne zgodbe še kako pomembne. Predstavili sva osebne zgodbe ljudi, ki živijo in delajo na podeželju v Španiji, Italiji, Latviji, na Nizozemskem, v Avstriji, Grčiji, na Škotskem in v Sloveniji. Gre za primere dobre prakse, ki so lahko vzor tudi drugim kmetovalcem," meni televizijska novinarka in voditeljica Mojca.

Ob zaključku projekta, ki so ga snemali od maja do septembra, pa so v graščini Dol pri Ljubljani pripravili tudi razstavo portretov junakov iz serije. Fotografije je posnel Blaž Zupančič, dogodka pa so se udeležili nekateri pridelovalci hrane, med njimi Mimi Porta z družino, ena od prvih kmetovalk, ki je vstopila v uspešno mrežo partnerskega kmetijstva. Prišli pa so tudi dijaki Gimnazije Šiška z mentorico Heleno Hladnik, ki so jih v okviru projekta podprli pri njihovem šolskem eko vrtu.

Priporočamo