Mojca Mavec: “Najlepše počitnice so doma”

Mojca Mavec: “Najlepše  počitnice so doma” (foto: Marko Vavpotič) Marko Vavpotič
Vir: Nova
6. 9. 2016

Na malih zaslonih lahko spremljamo že 16. sezono oddaje 'Čez planke'. Mojca Mavec se je v preteklih letih izkazala kot voditeljica, ki je ni strah novih izzivov, kar vsakič znova dokaže tudi na potovanjih po tako in drugače eksotičnih kotičkih Zemlje, in nič drugače ni bilo niti tokrat.

"V tokratne oddaje sem poskušala vključiti dežele in kraje, ki imajo tudi same težave. Recimo Belfast. To je mesto, ki me je resnično šokiralo. Vsi poznamo malce zgodovine o Severni Irski, o današnjem statusu, mirovnem sporazumu, ki je sicer prinesel mir, ne pa rešitve. To mesto je zelo razdeljeno. Ulice so razdeljene z visokimi zidovi, ki jih v Evropi ne vidiš več. Pa Severni in Južni Ciper, ki je tudi ena od aktualnih destinacij. Letos so začeli ponovno govoriti o zbliževanju in o možnosti ponovne združitve otoka. Vsekakor pa se mi zdi pomembno, da tudi če obiščemo kraje, ki imajo težko politično situacijo, da kot novinarka nisem tista, ki sodi, ampak tista, ki poskuša razumeti in razložiti stvari. Prihajam iz dežele, kjer hitro sodimo in zdi se mi, da z leti vidim svojo vlogo v tem, da pomagam razumeti stvari. To je pomembno vodilo moje oddaje," nam je o njenih novih podvigih povedala Mojca, ki na vsaki poti doživi veliko čustvenih trenutkov.

"In tudi letos je bilo veliko intenzivnih trenutkov," je povedala Mojca, ki sicer kljub številnim destinacijam, kamor je potovala, obožuje poletja doma.

"Najlepše počitnice so tiste, ki sem jih preživela doma, ali na Krasu ali na domačem vrtu. Rada sem poleti doma. Slovenija je zdaj najlepša. Res pa je tudi, da rada živim z naravo, narava pa ti poleti ravno največ da," še prizna.

Na poti z Mojco

Številni si prestavljajo, da televizijce na poti čaka veliko razvajanja in številna ekipa. A kot nam je povedala Mojca, jo na poti spremlja samo še snemalec.

"V glavnem sva na poti z enimi in istim snemalcem, sta pa sicer dva, ki se izmenjujeta. Včasih sem tudi sama. Sploh če potujem zasebno, nikoli ne grem na pot brez kamere. Nikoli ne veš, koga boš spoznal. Morda sem s tem že malce obremenjena, ker tako tudi dopust ni popolnoma dopust, ampak večno iskanje nove zgodbe," je povedala.

Besedilo: Kaja Milanič

Priporočamo