Mojca Mavec z oslički na Cipru

24. 4. 2016

Televizijska voditeljica Mojca Mavec je velika ljubiteljica potovanj, ne nazadnje je spoznavanje novih kotičkov sveta tudi njena služba. Mojco smo ujeli ravno med potepanjem po Šrilanki, sama pa nam je zaupala zanimivo živalsko prigodo z nedavnega potovanja na Cipru.

Turška okupacija otoka je imela namreč posledice tudi za živali, ne samo ljudi. Veliko vasi je opustošenih zaradi selitve prebivalstva, za osle pa se dolgo nihče ni zmenil. Danes deluje na jugu otoka vsaj eno zavetišče, kjer skrbijo za te prelepe živali.

"Skratka, oslički na Cipru so nekaj posebnega. Vsi, ki so v zgodovini vladali na otoku, so s seboj pripeljali tudi osle. Tako da so te živali pisana mešanica različnih vplivov tako kot tudi ljudje," svojo izkušnjo z lokalnimi živalskimi prebivalci opiše Mojca, ki tudi sicer goji veliko ljubezen do živali vseh vrst.

"Če nimaš empatije do živali, jo potem sploh imaš? Živali so me v življenju vedno spremljale, mačke, ribe, želve, ščinkavci, karkoli si sploh lahko imel, če si odraščal v blokovskem naselju. Punce smo svoj čas sanjale o princu na belem konju, zdaj pa bi bila popolnoma zadovoljna, če bi mimo prihajal samo konj, en tak lep, snežno beli lipicanec."

Značke: Mojca Mavec

Priporočamo