Monika Košenina iz Kmetije nazaj na delo v proizvodnjo

Monika Košenina iz Kmetije nazaj na delo v proizvodnjo (foto: arhiv POP TV) arhiv POP TV
Vir: Lady
20. 12. 2017

Že njena mama Darinka Košenina se je borila v šovu Kmetija pred nekaj leti. Takrat jo je v šov prijavila prav Monika.

Da se je prijavila v šov, ji ni žal. Razočarana je bila zgolj nad značaji sotekmovalcev. "Mama mi je povedala, da so bili odnosi med tekmovalci takrat, ko je bila sama na kmetiji, bistveno boljši." V letošnji Kmetiji so bili združeni resnično raznoliki značaji. "Z nikomer se ni dalo dogovoriti za zavezništvo."

Na kmetiji se je najbolje razumela s Sabino, ker je držala dano besedo. O Damijanu nima lepih besed in misli, da je hinavec. "Če ne bi bilo Damijana, tudi Sabina ne bi izpadla tako, kot je." Tomaža bo ohranila v spominu kot posebneža, a hkrati tudi kot edinega, ki ni igral. "Zelo pošten je bil. Bil je pa res malo počasen." Za svojo nepriljubljenost med sotekmovalci krivi dejstvo, da je hči Darinke Košenina. "Vedeli so, da je mama prišla zelo daleč, in so zato v meni videli grožnjo. Bali so se me kot tekmovalke!" Po izgubljenem dvoboju z Dejo Gjerkeš je Kmetijo morala zapustiti. Zmago bi privoščila Sabini, ki pa je Kmetijo žal zapustila že pred Moniko.

Nazaj na delo v proizvodnjo

Brata še vedno pogreša

Zdaj, ko je zapustila Kmetijo, se je vrnila na svoje delovno mesto v proizvodnji avtomobilskih luči. Zelo rada bi našla zaposlitev v svoji stroki, agronomiji. Pred leti je Monika doživela tudi tragično izgubo brata, ki ga močno pogreša. Ob izgubi in tudi zdaj se mnogokrat obrne na očetovo sestrično Natašo Hrastnik. "Nataša nam je stala vseskozi ob strani, pri pogrebu brata in očeta. Vedno se lahko zanesem nanjo, tudi ko potrebujem kakšen nasvet ali spodbudno besedo. Za vse sem ji resnično zelo hvaležna." Zdaj živita z mamo v hiši, kamor sta se preselili pred dvema letoma. V njunem domu v okolici Trbovelj jima družbo delajo številne živali. Moniki najljubša je zagotovo psička pasme beagle, ki jo je na Kmetiji tudi najbolj pogrešala.

Besedilo: Aleš - Rod  // Foto: Goran Antley, arhiv Pop TV