Melodije morja in sonca za vse generacije!

4. 6. 2017 | Vir: Lea
Deli
Melodije morja in sonca za vse generacije! (foto: Lea)
Lea

Amfiteater portoroškega avditorija bo tudi letos 8. julija pokal po šivih, saj tradicionalno že 37. festival Melodij morja in sonca, ki v zadnjih letih z izborom odličnih glasbenih izvajalcev ter razgibanim spremljevalnim programom nikoli ne razočara.

Veliki organizacijski trio: lastnik bla govne znamke MMS Občina Piran, Avditorij Portorož - Portorose kot organizator festivala in RTV Slovenija kot soorganizator tudi za letošnji vroče obarvan poletni večer obljublja 14 skrbno izbranih tekmovalcev, ki bodo ob glasbeni spremljavi festivalskega benda pod vodstvom Tomija Puriča ter nepogrešljivih voditeljev festivala Lorelle Flego in Maria Galuniča MMS dodali tisti unikaten glasbeni sij.

"Festival je neločljiv zaveznik razvoja portoroškega poletnega glasbenega, kulturnega in turističnega dogajanja. Vodilo ostaja poudariti čar mediteranskega festivala dobrih melodij, ki bo v Portorož pritegnila ljubitelje dobre glasbe in zabave, tako rekoč vso medijsko srenjo in ne nazadnje tudi predstavnike gospodarstva in politike," je razkril umetniški vodja festivala pevec Slavko Ivančić in dodal, da bodo v letošnjem šov programu bile izvajane melodije, ki v besedilu opevajo naše obalne kraje.

Tako smo iz prve roke izvedeli, da bodo kot gostje nastopili: Alya z zmagovalno skladbo MMS iz leta 1996 Lahko noč, Piran, Slavko Ivančić bo zapel skladbo Solinar, Domen Kumer Do Portoroža (zmagovalna skladba MMS leta 2005), Steffy Portorož 1905 (zmagovalna skladba MMS leta 1984) in Gašper Rifelj Z Goričkega v Piran.

Kot zanimivost dodajmo, da so organizatorji v festivalskem tednu pred 8. julijem pripravili tudi tri predstavitvene večere in druženje z izvajalci, kar bo nedvomno popestritev poletnih dni v osrčju mesta vrtnic.

Nastopajoči

Z a veliko zmago na letošnjih melodijah se bodo potegovali: Aleksander Novak, Anette, Anika Horvat, Daniel Rampre in Andreja Čamernik, Ema Sladič, Francesco Squarcia, Gregor Ravnik, Igor Lija in Moni Kovačič, Isaac Palma, Klepač in Gustinčič, Prifarski muzikanti, Rok in Rokovnjači, The Woodlanders, Vivjana in Rober Vatovec music team.

Novo na Metroplay: O igralstvu in sebi onkraj njega | Tjaša Železnik