Mož Nataše Pirc Musar povedal tako žalostno resnico, da so mnogi kar utihnili in se zamislili

14. 6. 2023
Deli
Mož Nataše Pirc Musar povedal tako žalostno resnico, da so mnogi kar utihnili in se zamislili (foto: Aleksandra Saša Prelesnik)
Aleksandra Saša Prelesnik

Aleš Musar ne skriva več, da je v preteklosti doživel hudo prometno nesrečo in da je še danes spomin nanjo izjemno boleč.

Aleš Musar, soprog predsednice Republike Slovenije, Nataše Pirc Musar, je bil v preteklosti že večkrat tarča javnih kritik zaradi prestižnega italijanskega avtomobila z nemškimi registrskimi oznakami. V javnosti so se pojavljali tudi očitki, da se Musar izogiba plačevanju davkov v Sloveniji. V nedavnem osebnem pogovoru za podkast Dela, je novinarkama Suzani Kos in Barbari Eržen razkril več podrobnosti glede tega zloglasnega avtomobila, ki je šel mnogim v nos in zgodba, ki se skriva zadaj, je precej pretresljiva. 

Musar je priznal, da je dejansko najemal maseratija v Nemčiji konec leta 2017 in v letu 2018. Vendar pa je to obdobje tragično prekinila prometna nesreča, ki se je zgodila 2. marca 2018. Med vožnjo po glavni cesti od Hotiča proti Kresnicam so se Musarjevi znašli v grozljivem trčenju. Tovornjak, ki je pripeljal nasproti, je nenadoma zapeljal na njihov vozni pas in povzročil hudo čelno trčenje. V nesreči je življenje izgubil oče Aleša Musarja. "To je avto, ki ga od 2. marca 2018 nimam več. Z njim smo doživeli precej hudo prometno nesrečo, na zasavski cesti je šel kamion na naš pas in potem čelno v nas. Za posledicami te nesreče je moj oče umrl. V manj robustnem avtu tudi jaz ne bi preživel. Tako da je vsaka omemba tega maseratija boleč spomin. /.../ Zgodbo sem povedal prostovoljno, lahko bi samo rekel, da ga nimam," je za podcast Dela povedal Musar.

Ta tragični dogodek je globoko zaznamoval Aleša Musarja in njegovo družino. Poleg izgube ljubljene osebe se je moral soočiti tudi s posledicami medijske pozornosti in javnih obtožb glede avtomobila. 

Pogovor v podkastu Dela je Musarju omogočil, da pojasni ozadje in podrobnosti glede tragične nesereče.Tragična nesreča je opomnik, kako krhko je življenje in kako pomembno je spoštovanje v prometu.

Preberite še: Darja Zgonc ga redko pokaže, to je njen lepi srčni izbranec, s katerim se rada sprehajata na Obali!

Morda vas zanima tudi spodnji podcast s Katarino Čas:

Igralka Katarina Čas in voditelj Borut Pahor se v tokratni epizodi Mastercard® podkasta navdiha, katerega namen je, da spoznavamo sijajne zgodbe ljudi, ki nas navdihujejo, pogovarjata o uspehih v filmski industriji, o srečanju z Leonardom DiCapriem in o igralkinem nesojenem prizoru z DiCapriem, zaradi katerega je skoraj zavrnila vlogo. "V filmih je toliko navdihujočih stvari za moje delo in življenje, da si brez tega, kar vi (igralci) počnete, ne znam predstavljati pravzaprav enega uspešnega, lepega, navdihujočega življenja," meni nekdanji predsednik države Pahor, ki je v goste povabil Katarino Čas, za katero je v tekmi za predsedniški stolček leta 2012 dejal, da je zanj najbolj seksi Slovenka.

Novo na Metroplay: Nuška Drašček povsem iskreno o tem, da ni od nekdaj želela biti pevka | Po mojem okusu