Murkova preobrazba v Plestenjaka

22. 5. 2015

Zmagoslavna sezona oddaje Znan obraz ima svoj glas je kot izgleda navdahnila ekipo Radia 1, ki je pretekli teden k njihovi preobrazbi povabila Damjana Murka.

Murka so na Radiu 1 preobrazili v Jana Plestenjaka, s tem pa presenetili in šokirali Denisa Avdića. "Takoj sem bil za, ko so me poklicali, da naredimo preobrazbo. Jan velja v Sloveniji za velikega umetnika in razsodnega človeka, ki razume show biznis, tako, da zagotovo ne bo zamere" je povedal Damjan in dodaja, da so k zadevi sicer pristopili smrtno resno.

"Kožo so mi pobarvali na temno, da sem izgledal bolj podoben 'latino loverju', seveda pa je bilo zraven kar nekaj smeha in dobre volje, predvsem potem, ko so mi nadeli še lasuljo in zalisca" je povedal Damjan, ki je za popolno preobrazbo moral pri miru sedeti dobro uro. "Pesem, ki sem jo zapel v živo-  (Barka iz perja) je pri komisiji privabila solze v oči. Seveda je bilo tudi to del igre, pri kateri smo se neznansko zabavali" je še dodal.

Kot nam je opisal Damjan, je ekipa s tem presenetila Denisa Avdića, ki ni niti slutil, kaj se bo zgodilo. "Kot mi je kasneje povedal, je imel še nekaj dni za tem nasmešek na obrazu ob spominjanju na mojo interpretacijo pesmi. Namen je bil definitivno dosežen. Ljudem bo moja preobrazba ostala v spominu in z nasmeškom na obrazu je ta dan, verjamem, da marsikdo odšel v službo, ali po opravkih" je še opisal Damjan.