Muzikal Briljantina v Križankah: Kdo bo slovenski John Travolta?

Muzikal Briljantina v Križankah: Kdo bo slovenski John Travolta? (foto: Mediaspeed) Mediaspeed
Vir: Lady
18. 3. 2018

V drugi polovici junija bo v prenovljenem poletnem gledališču Križanke premierna uprizoritev muzikala enake kreativne ekipe, ki nas je v minulem letu razveseljevala z Mamma Mio.

Briljantina, licenčni muzikal, tako upravičeno obeta veliko uspešnico, zato so zanjo pred dnevi pripravili konferenco za predstavnike medijev. Na njej sta producent Jurij Franko in direktor ter umetniški vodja Festivala Ljubljana, gospod Darko Brlek, predstavila člane kreativne ekipe, tudi nadobudne igralce in plesalce, ki so uspešno opravili avdicije.

V plesno-pevskem zboru se bo namreč izmenjavalo več kot 30 plesalcev in pevcev, v predstavi bo nastopilo tudi sedem vrhunskih glasbenikov pod vodstvom neumornega maestra Patrika Grebla. Zgodba o skupini dijakov v času zlate dobe rokenrola, o ljubezni in dozorevanju je bila kot muzikal premierno uprizorjena že daljnega leta 1971 na odru v  Chicagu, k svetovnemu uspehu pa je sedem let pozneje pripomogel še film, v katerem sta glavni vlogi odigrala John Travolta in pevka Olivia Newton John. Slovenska različica premierno prihaja v Križanke 18. junija, predvidenih pa je že več ponovitev v juniju in avgustu. 

Za prevod besedila in dialogov skrbi Boštjan Gorenc - Pižama, Tomaž Domicelj pa se je posvetil za prevod in priredbo pesmi.

Foto: Mediaspeed, osebni arhiv

Priporočamo