Na 20. dobrodelnem Miklavževem koncertu zbrali 60.000 evrov za otroke

Na 20. dobrodelnem Miklavževem koncertu zbrali 60.000 evrov za otroke (foto: Stane Sršen) Stane Sršen
Vir: Govori.se
3. 12. 2012

Slovenski glasbeni in plesni ustvarjalci so sinoči v okviru že 20. dobrodelnega Miklavževega koncerta nastopili z dobrim namenom pomagati osnovnošolcem iz socialno šibkih družin. 20. Miklavžev koncert je potekal v čudovitem ambientu prenovljene dvorane ljubljanske Opere, ki prav letos praznuje 120 let delovanja. Z dobrodelnim dogodkom, ki sta ga vodila simpatična Iva Krajnc in stari maček opere Janez Lotrič, je bilo za otroke zbranih skoraj 60 tisoč evrov.

Rotary klub Ljubljana je v sodelovanju z RTV Slovenija, Rotary distriktom 1912 in SNG Opero in baletom Ljubljana organizira že 20. Miklavžev koncert, s katerim tradicionalno zbirajo sredstva za plemenit namen. Franci Zavrl, predsednik Rotary kluba Ljubljana, je ob organizaciji koncerta dejal: »Letos bomo sredstva namenili osnovnošolcem iz socialno šibkih družin za njihovo izobraževanje, nakup šolskih potrebščin, za udeležbo v obšolskih dejavnostih, na šolskih ekskurzijah ter v šoli v naravi. S tem jim želimo omogočiti enake možnosti za osebno rast in izobraževanje.«

Zbrana sredstva gredo neposredno osnovnim šolam, ki se prijavijo na razpis. V sodelovanju Rotary klubov po vsej Sloveniji z lokalnimi osnovnimi šolami pomagajo učencem, ki prihajajo iz finančno slabše preskrbljenih družin, in tako zagotovijo, da gredo sredstva zares v prave roke.

Dobrodelnosti so se pridružili tudi številni slovenski glasbeni in plesni ustvarjalci ter vzhajajoče zvezde in prepoznavni obrazi na slovenski glasbeno-plesni sceni s kar 19 točkami. Elegantno je dogodek začela skupina Eroika, ob spremljavi Simfoničnega orkestra pa so z glasbenimi točkami nastopili tudi Bernarda Bobro in Martin Sušnik, Blaž Šparovec, Nana Milčinski, Ana Soklič ter Branko Robinšak in Nataša Zupan.

Darko Vidic in mladinski pevski zbor RTV Slovenija so zapeli Poletje v školjki, za njimi je nastopila Katja Šulc ob spremljavi Igorja Matkoviča na trobenti, s Schumannovimi Otroškimi prizori pa je navdušil Dalibor Miklavčič.

Helena Blagne je zapela Caruso, Darko Vidic in otroški pevski zbor RTV Slovenija Snežnega možiclja, na odru so se zvrstili še Eva Šulić, Mojca Zlobko Vajgl in Miran Kolbl, koncert pa je zaključila odlična Alenka Godec s pesmijo Daj mi nazaj.

Tango sta zaplesala Rosana Hribar in Gregor Luštek, Mariša Nač in Lucas Jerkander sta odplesala odlomek iz Hrestača, s Plesom sladkorne vile pa so dekleta s step tria Kazina prikazala Hrestača v malo drugačni obliki.

Točka večera je bil gotovo GodArt – Jure Godler in Tilen Artač sta namreč poustvarila priljubljen Gangnam Style v obliki arije. Natopili so tudi nadarjeni varovanci Centra za sluh in govor Maribor in ob zvokih tolkal odplesali afriški ples. Za presenečenje večera je poskrbel Janez Lotrič, ki nas je vodil skozi koncert, na koncu pa zapel La Danzo iz Tarantelle Napoletane.

Z donacijami gledalcev je bilo zbranih 59.500 evrov. Gledalce so nagovorili predsednik Rotary distrikta 1912 Otmar Zorn, predsednik Rotary kluba Ljubljana Franci Zavrl ter generalni direktor RTV Slovenija Marko Fili. Zahvalili so se vsem, ki so v preteklih 20 letih pomagali uresničevati koncert, predvsem pa vsem, ki so z donacijami skozi vsa leta pomagali pomoči potrebnim.