Na MMS-u 2014 zmaga v roke Rudiju Bučarju in Frčafelam

Rudi Bučar (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
7. 7. 2014

V nedeljo, 6. julija, se je v Avditoriju Portorož odvil 34. festival Melodije morja in sonca, na katerem tokrat slavil 36-letni primorski glasbenik Rudi Bučar, ki je nastopil skupaj z ženskimi vokalistkami Frčafelami.

Veliko nagrado in s tem 3.000 evrov so si pripeli z narečno obarvano skladbo Sen znala jes, ki je bila absolutna zmagovalka, saj je prejela največ glasov telefonskega glasovanja, glasovanja občinstva v Avditoriju, glasovanja šestih radijskih postaj (RTV SLO 1, RTV SLO Radio Koper, Radio Celje, Murski val in Radio Maribor ter Radio Sora) in glasovanja strokovne žirije (Zvone Petek, Patrik Greblo, Lean Klemenc, Mojca Menart in Alesh Maatko).

Sicer se je na letošnjem festivalu predstavilo 14 skladb, poleg zmagovalne skladbe pa je bilo nagrajenih še pet izvajalcev oziroma ustvarjalcev predstavljenih pesmi.

Nagrada strokovne žirije za najboljšo glasbo je šla v roke Sašu Fajonu za skladbo Dobro jutro v izvedbi Folk idolov, za najboljše besedilo Marku Gregoriču za skladbo Moja soseda v izvedbi Katarine Mala, najboljši aranžma Boru Zuljanu za skladbo Dobro jutro v izvedbi Folk idolov, najboljšo izvedbo Iztoku Novaku (Easyju) za skladbo Kar tako, ki jo je zapel sam. Za najboljšo debitantko pa so letos razglasili Tonjo Senčar.

TUKAJ si poglejte, koga od znanih smo ujeli na Melodijah morja in sonca 2014!