Na obisku pri Mileni Žižek, zmagovalki Kmetije!

Na obisku pri Mileni Žižek, zmagovalki Kmetije! (foto: Igor Zaplatil) Igor Zaplatil
Vir: Nova
1. 1. 2018

Po dobrih treh mesecih se je končal resničnostni šov Kmetija, ki je poskrbel za številna čustva: od smeha do veselja in skrbi kot tudi jeze. V boj za 70.000 evrov je vstopilo 18 tekmovalcev, nagrado pa je odnesla Milena Žižek.

Mileno smo našli v njenem lokalu Baza v Logarovcih. Zaupala nam je svoje občutke in nam razkrila, da si ni mislila, da bo vse skupaj bilo tako težko.

"Težko v smislu, da si nihče ne predstavlja, kako je, ko prideš iz nekega lagodnega življenja, kjer ti nič ne manjka, med štiri ograje, kjer si 24 ur. Glede tega je bilo res kruto," doda Milena, ki je v Kmetiji najbolj pogrešala osnovne higienske stvari. "Vedela sem, da bo šov 'krut' v smislu pomanjkanja hrane, ni telefona in si brez stikov tistih, ki ti veliko pomenijo. Predvsem pa krut glede higiene. To mi je bilo pa nedopustno. Sicer so nam rekli, da si lahko vzamemo vse zraven v neomejenih količinah, ampak da nimaš potem tam niti zobne paste, ščetke, mila ... Z žajbljevimi listi sem si umivala zobe. Grozno. To degradira človeka. Tudi higienske vložke. Prosit si moral reporterje, da so ti jih dali. Ali pa kremo. Moje roke so v nekem trenutku popokale, bile zdrgnjene od zemlje ... To so stvari, ki so ti vsak dan dosegljive in samo po sebi umevne. Tam pa jih ni. In dokler tega ne skusiš, ne veš, kako je," doda.

"Med celim šovom moram priznati, so bile tudi lepe izkušnje. Najlepši je bil predzadnji teden, ko smo dobili obiske. Drugače pa je bila cela igra velika psihološka preizkušnja. Predvsem glede tega, da tam nimaš prijateljev. Tam si prepuščen samemu sebi."

Nagrada

Milena je seveda imela podporo pri svoji hčerki Patriciji, ki sicer živi v Avstraliji.

"Patricija je že tri leta v Avstraliji pri teti, ki ima dva sinova. Ko smo bili tam na obisku, smo obiskali fakulteto in Patricija mi je takrat dejala, da si želi spremembe. V Ljubljani je namreč študirala pravo, potem ko se je to odprlo, pa je začela razmišljati o študiju v Avstraliji. Dejala sem ji, naj se odloči. Študij je plačljiv in je precej drag, nisem pa ji rekla, kaj naj naredi. Sprejeli so jo in zdaj je zelo zadovoljna. Danes pravi, da če ne bi šla, bi ji bilo resnično žal."

In glede na to, da je Milena zdaj prejela tudi bogato finančno nagradno, bo ta denar namenila njeni šolnini. "Patricija se je zdaj vrnila domov in bo čez praznike doma. Nato jo čaka še leto dni študija in praksa. Vse kaže, da bo ostala v Avstraliji," še doda Milena. "Nekaj denarja bom prihranila, da jo bom lahko obiskala, ko bo diplomirala," še pove.

Milena Žižek

Stanovanje

Milenina druga velika želja je, da bi si lahko čim prej uredila tudi stanovanjsko problematiko. Še vedno namreč živi s svojim nekdanjim partnerjem, s katerim, kot smo izvedeli, nima najboljših odnosov.

"Ampak to so reči, o katerih ne želim govoriti," je dodala. Sreče v ljubezni ni našla in tudi z bivšim možem nimata najboljših odnosov. "Glede preživnine si mora hčerka sama urediti z njim. Ostalo pa naj bo tako, kot je. Povem pa lahko, da glede ljubezni in partnerskih odnosov pri meni ni lahko. V življenju daš veliko skozi, veliko preživiš, in potem ko imaš toliko slabih izkušenj, težko znova zaupaš in se predaš. Danes bi težko živela z nekom, ki bi me razočaral in izkoristil zaupanje. Ugotovila sem, da bolj si dober, bolj te to kaznuje. Dobrota je sirota. Ampak res. Saj ne rečem, vsak začetek je sladek, potem pa pride razočaranje. Res občudujem ljudi, ki 50 let živijo skupaj. Jaz takega recepta nimam. Danes se mi zdi, se malo skregaš in se že pakirajo kovčki."

Besedilo: Mima // Foto: Igor Zaplatil, osebni arhiv