Na obisku v novem domovanju Jakova Faka

Na obisku v novem domovanju Jakova Faka (foto: Igor Zaplatil) Igor Zaplatil
Vir: Nova
13. 3. 2018

Srebrni slovenski olimpijski junak Jakov Fak je imel ob prihodu v domovino še razlog več za dobro voljo, med olimpijskimi igrami je namreč zrasla njegova montažna družinska hišica, v kateri naj bi si v prihodnjih šestih mesecih biatlonec ustvaril nov dom. Ob njegovem prihodu na sončno stran Alp smo se odzvali vabilu in skupaj z Jakovom ter njegovimi sosedi proslavili olimpijsko srebro.

Že pred meseci je na plano pricurljala govorica, da si je slovenski zimski as zgradil hišico v Cerkljah na Gorenjskem, kjer so nam sicer prebivalci priznali, da bi se razveselili takšnega soseda, kot je Jakov Fak, vendar pa je na njihovo veliko nesrečo srebrni olimpijec iz Pjongčanga izbral osrčje Gorenjske, idilično sosesko v Lescah, kjer si je nekoč dom ustvaril tudi nekdanji prvi mož Merkurja Bine Kordež.

Pred leti si je sicer z dekletom ustvaril dom v Ljubljani, v stanovanjskem bloku na Viču, tik ob železnici, vendar pa priznava, da se sam na stanovanje nikoli ni v resnici navadil. Pri bivanju v hiši je namreč stik z naravo dosti bolj izrazit, prav zato mu bo nova soseska, ki leži v bližini slovenskega turističnega bisera Bleda, obkrožena z gozdom in travniki, pisana na kožo. "Pred osmimi leti sem prišel v Slovenijo z namenom, da si tu zgradim prihodnost. Osem let pozneje tu raste hiša. Moja življenjska zgodba se lepo gradi.

Obiskali smo njegovo  novo domovanje

Z Mateo sva dobila punčko Milo, ki bo zdaj končno  dobila tudi svoj dom," je ob sprejemu na Plani v Lescah povedal Jakov, ki pričakuje, da bo novo domovanje v naslednjih šestih mesecih tudi dokončano.

Lokacija novega domovanja v Lescah, kamor se bo preselil iz ljubljanskega stanovanja, mu je všeč iz več razlogov, ne le zato, ker je tudi sam odraščal v hiši, kar želi omogočiti tudi svoji hčerki, temveč tudi zato, ker se je naravnost zaljubil v Gorenjsko: "Vesel sem, da smo si dom ustvarili na prelepem Gorenjskem, deželi, ki jo je opeval že sam Avsenik. Upam, da me bodo Gorenjci sprejeli, se pa sam že imam malo za Gorenjca."

Nova hišica je nedaleč stran od Pokljuke, kar je velika prednost za Jakova, ki bo tako lahko več časa preživel tudi s svojima najdražjima dekletoma. Kot je sicer priznal, njegov rodni Mrkopalj v Gorskem Kotarju nima kaj veliko skupnega z Lescami, le da oba kraja obdajajo hribi, ki pa so na Gorenjskem precej višji. Zato pa bo novo domovanje kot nalašč za njegovo hčerko Milo, kot pa je priznal Jakov, je izredno všeč tudi ženi Matei. 

Besedilo: Maja Muhič // Foto: Igor Zaplatil, Sašo Radej

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri