Nika Kljun na odru z Justinom Bieberjem

Nika Kljun na odru z Justinom Bieberjem (foto: Lea) Lea
Vir: Lea
2. 6. 2015

Za koreografinjo Niko Kljun je sodelovanje s svetovnimi zvezdniki del njenega vsakdanjika, vseeno pa je nedavni koncert, kjer je plesala poleg najstniškega idola Justina Bieberja, izkušnja, ki je presegla vsa njena pričakovanja. V zaodrju se je družila z njim pred nastopom, poleg njegove prijaznosti pa jo je šokirala vsa množica oboževalk, ki jim je sledila na vsakem koraku.

Kako bi opisali to izkušnjo?

Dolgi celodnevni treningi, kompleksne koreografije, potolčena kolena, zarošena ogledala, premočena oblačila, vznemirjenost, odgovornost, nastopanje, veselje in še kaj bi se lahko našlo. Vse to bi najbolje opisalo to izkušnjo. Zagotovo je to še en izmed nastopov, ki mi bo za vedno ostal v spominu.

Nastopali ste že s številnimi pevkami in pevci svetovnega formata. Je on presegel pričakovanja?

Presegel je pričakovanja s svojo prizemljenostjo in odprtostjo do nas plesalcev. Cenil je vsakega posameznika in naš trud, ki smo ga vložili v vaje, kar se, na žalost, ne zgodi pogosto, ko delaš s tako znanimi zvezdniki. Zelo hitro smo se vklopili v novo ekipo tudi z njim, kar nam je vsem dalo še večjo motivacijo pri delu.

Kako pa je sploh prišlo do tega sodelovanja? Ste ponovno tekmovali z več sto plesalci na avdiciji?

Ker je možnost za sodelovanje na avdiciji prišla v zadnjem trenutku, sem morala na vrat na nos spremeniti vse načrte. Kot vedno sem v Los Angelesu takšnih avdicij, ki jih obišče množica plesalcev, že vajena in tudi tokrat jih je bilo nepregledno veliko, zlasti tistih nežnejšega spola, ki smo tekmovale za prostor na odru z Justinom. (smeh)

S čim, mislite, da največkrat prepričate na avdiciji, poleg svojega talenta, seveda?

Mislim, da v večini z natančno izvedeno koreografijo, svojo karizmo in tistim posebnim žarom v očeh, ki moj nastop povzdigne še na višjo raven.

Ste ga imeli priložnost v zaodrju spoznati tudi na bolj osebni ravni? Da, predvsem na treningih, med odmori smo se igrali z njegovim kužkom, ko me je vprašal za moj naglas, sem omenila tudi, da sem iz Slovenije, in sam je hitro z nasmehom na obrazu vprašal, ali je to kje blizu Slovaške. Sem mu nato hitro obrazložila, kje je Slovenija. (smeh)

Je v resnici res tako zvezdniški in 'poreden' fant?

Veliko pri tovrstnih zvezdnikih v javnosti naredijo mediji, sama o njem nisem dobila vtisa, da gre za zvezdniškega in preveč vzvišenega fanta. Je zelo prijazen, zelo rad ustvarja in živi za glasbo. Komaj čaka na izid svojega novega albuma, to strast smo videli tudi sami na treningih, ko smo poslušali njegove še ne izdane komade.

Ga res na vsakem koraku čaka gruča vreščečih oboževalk?

Ja, res je. Že takoj na prvem treningu smo bili obveščeni o njegovih oboževalkah. Morali smo paziti, da pri uporabi socialnega omrežja ne omenimo, kje trenutno smo, kam gremo, kdaj imamo srečanja, ker bi se njegovi oboževalci kaj hitro pokazali pred vrati. (smeh) Koreograf nam je rekel: “Morate vedeti, da plesati z Justinom ni enako kot z drugimi pevci,” in to smo tudi okusili. Ko so namreč naknadno dodali Justina na koncert Wango Tango, so morali dodatno povečati število sedežev v areni. Šele ko sem z njim dejansko stala na odru in slišala vse te noro glasne oboževalke, sem se zavedala, da plešem z Justinom.

Ste imeli kakšne prepovedi ali vam je bilo druženje z njim prosto dovoljeno?

Druženje nam je bilo dovoljeno, predvsem na treningih, kakor pravim, hitro smo se poklopili v novo ekipo, a seveda obdržiš svojo distanco, saj smo vsi na delu in je celotno vzdušje profesionalno.

Kakšen odnos imate običajno z zvezdniki takšnega kova – strogo profesionalen ali imate s kakšnim tudi bolj prijateljske stike?

Pri Justinu Bieberju je bilo vzdušje nekoliko bolj sproščeno na trenutke, saj je navsezadnje tudi on le fant, star komaj 21 let, ki se rad zabava. Tako poteka večja kemija med nami in njim, kar se je čutilo tudi na odru. V nasprotju z njim pa nekateri glasbeniki s tabo ne spregovorijo niti besede ali pa ti ne smeš komunicirati z njimi, odvisno od pevca in včasih tudi njihovega menedžmenta.

Veliko se govori o skrivnih družbah Hollywooda, v katerih se gibljejo zvezdniki, in njihovih divjih zabavah. Ste bili že kdaj priča kakšni taki zabavi?

Na žalost se to dogaja povsod, ne le v družbah Hollywooda. Ker se v mojem krogu ljudi, s katerimi se družim, to ne dogaja, tudi nimam stika z drogami ali alkoholom. V življenju sam izbereš svojo pot in samo od tebe je odvisno, kakšne odločitve sprejmeš. To me nikoli ni zanimalo. Prijatelje in način življenja si izbereš sam, na splošno pa sem zagovornica zdravega načina življenja.

Kako bi opisali svoje življenje v Los Angelesu?

Hvaležna sem za vse priložnosti, ki so mi bile v zadnjih letih, od selitve v Los Angeles, dane. Gre pa za proces učenja življenja in priložnosti v karieri, ki pa niso samoumevne. Življenje tu je vsakodnevna borba, da samega sebe izoblikuješ tako na osebni kot profesionalni ravni. Včasih se mi zdi še vedno neresnično, da imam možnost sodelovati s plesno in glasbeno elito.

Tam ste našli tudi ljubezen. Se torej nameravate v mestu angelov ustaliti tudi dolgoročno?

Tako je. (smeh)

Priporočamo