Na Rogli potekal Košarkaški kamp Gorana Dragića

Na Rogli potekal Košarkaški kamp Gorana Dragića (foto: Andraž Fijavž Bačovnik) Andraž Fijavž Bačovnik
Vir: Lady
13. 7. 2017

Konec junija je bila Rogla ponovno domovanje več kot 100 mladih ljubiteljev košarke, ki so pilili svoje košarkarsko znanje in ustvarjali nova prijateljstva na že četrtem košarkarskem kampu NBA-zvezdnika Miami Heatov in kapetana slovenske reprezentance, Gorana Dragića.

Gogi tako še enkrat dokazuje, da tudi po naporni sezoni čez lužo, kjer je odigral 73 tekem, in pred reprezentančnimi obveznostmi, ki pridejo na spored sredi julija in se zaključijo z nastopom na EuroBasketu 2017, vedno najde čas za najmlajše ljubitelje košarke.

Letos je tako na Roglo prišlo več kot 100 košarkarskih navdušencev iz vse Slovenije, pridružili pa so se jim tudi fant iz Estonije ter brata iz Bosne in Hercegovine. Kot je povedal organizator kampa, bodo v prihodnje znotraj kampa organizirali še skupino otrok iz tujine, tako da bodo tudi ti otroci lahko spoznali Gogija in prek novih prijateljev slovensko kulturo.

Na prvem mestu je športni duh

Tako kot v preteklih letih je Goran na uvodnem sestanku pozdravil vse udeležence in njihove starše, predstavil ekipo trenerjev in vzgojiteljev ter pravila kampa in spored aktivnosti. Med drugim so se otroci ob dveh košarkarskih treningih preizkusili v ameriških športih, obiskali pa so jih tudi olimpijska prvakinja v borilnem športu in smučarska svetovna prvakinja ter številni Gogijevi košarkarski prijatelji. Kamp so prav tako obiskali Gogijevi športni prijatelji Rašo Nesterović, Jure Košir in Dragiša Drobnjak. 

Gogi je na koncu nagovoril tudi starše: "Zahvaljujemo se vam, da ste nam zaupali svoje otroke za naslednjih šest dni, in obljubljamo vam, da se bodo domov vrnili še boljši košarkarji z lepo izkušnjo in novimi prijateljstvi. Vesel sem, da smo lahko tu že četrto leto zaporedoma, saj je bil takšen kamp od nekdaj moja želja, kar pa brez vas, moje ekipe trenerjev in vzgojiteljev, sponzorjev Telemacha, Spara, Adidasa ter naših gostiteljev na Rogli ne bi bilo mogoče." Na koncu se je pošalil: "Starši, zdaj pa hitro domov, saj imate naslednjih šest dni počitnice."

S športom nad življenjske preizkušnje

"Košarkarski kamp sem si želel organizirati že dolgo in končno mi je uspelo," je po prvem kampu pred tremi leti navdušeno povedal simpatični 31-letni košarkarski zvezdnik, in tako je dogodek postal tradicionalen, saj je vedno več otrok, ki želijo svoje počitnice preživeti aktivno in v bližini svojih športnih vzornikov.

"Košarkarski kamp organiziram predvsem zato, ker poskušam mladim približati ljubezen do športa in jih navdušiti nad zdravim načinom življenja. Meni je košarka dala ogromno in želim si, da bi udeleženci kampa s pomočjo športa, ne nujno le košarke, premagovali vse ovire v življenju. Šport nas namreč uči predanosti, vztrajnosti, tekmovalnosti, sodelovanja in poštenosti."

A. K.

Priporočamo