Na TV Slovenija prihajajo številne novosti

Na TV Slovenija prihajajo številne novosti (foto: Žiga Culiberg) Žiga Culiberg
Vir: Lady
1. 2. 2017

Konec januarja bomo na TV Slovenija lahko spremljali kar dve novi oddaji. Oddaja Po Sloveniji se bo ukvarjala s težavami in zmagami 'malih' ljudi, medtem ko bo oddaja Studio 3 združila tri oddaje – Tarčo, Globus in Točko preloma – v eno oddajo z voditeljicami. Preverili smo, kaj se nam obeta in kdo so obrazi, ki bodo oddaje ustvarjali in vodili.

Polurna mozaično-pogovorna oddaja Po Sloveniji bo potekala v živo od torka do četrtka ob 16.30 na TV SLO 1. V njej bodo združili moči novinarji Informativnega programa TV Slovenija ter regionalnih RTV-centrov v Kopru in Mariboru. Neposredni vklopi, gosti, reportaže, tematski prispevki, grafični prikazi – za oddaje tridnevnega regionalnega pasu ne bo predaleč noben slovenski kraj. "Razvejena mreža dopisnikov in snemalcev bo po napovedih ustvarjalcev zagotovilo za vedno nove zgodbe slovenskih krajev in ljudi, posredovane iz prve roke zanimivo, preverjeno, kritično in analitično. V ospredju ne bodo le aktualna vprašanja o tem, kako na naša življenja v mestih in vaseh po Sloveniji vplivajo odločitve v središčih moči, ampak bodo besedo v prvi vrsti dobili tisti, ki so v svojem okolju – od Primorske do Prekmurja, od Koroške do Bele krajine – nosilci velikih in majhnih zmag, ki vedo, kako z majhnimi koraki spreminjati svet, se boriti proti birokratskim nesmislom, popravljati napake, ali pa se stranpotem nasploh izogniti," so nam sporočili v TV Slovenija. Voditelj torkove oddaje iz ljubljanskega studia bo Zvezdan Martič, sredina gostiteljica v koprskem studiu bo Sabina Francek Ivovič, ki se ji bo kmalu pridružil še voditelj Andrej Šavko, četrtki pa bodo rezervirani za mariborski studio z voditeljico Jasmino Gregorec.

Studio3 - tri oddaje, tri voditeljice in EkstraVisor

Dveurna oddaja Studio 3, ki bo potekala v živo, bo predstavitev najboljšega, kar Informativni program Televizije Slovenija lahko ponudi. Studio 3 bo v najbolj gledanem četrtkovem terminu med 20. in 22. uro združil kar tri oddaje in tri voditeljice: Tarčo z Eriko Žnidaršič, Globus z Mojco Širok in Točko preloma z Janjo Koren. V oddaji bodo sodelovala vsa uredništva Informativnega programa in novinarji notranjepolitičnih in gospodarskih oddaj, zunanjepolitičnih oddaj in dopisništev po Sloveniji in v svetu. Z ekipo Studia 3 bo aktivno sodelovala tudi podatkovno- preiskovalna skupina TV Slovenija EkstraVisor. "Podatkovno- -preiskovalna skupina bo pomembno prispevala k delu v Studiu 3, predvsem k vsebinam, ki jih bomo predstavljali v Tarči. Hkrati pa bomo v letu 2017 pod vodstvom Lidije Hren pripravili pet posebnih oddaj, kjer bomo poglobljeno, z elementi preiskovalnega novinarstva obdelali posamezne teme, ki se nam zdijo pomembne," so povedali na nacionalni televiziji.

Vse tri oddaje bodo temeljile na aktualnih temah in izzivih, ki se odpirajo doma in v svetu, pri čemer bodo ustvarjalci iskali zanimive, drugačne načine obdelave in teme osvetlili z različnih zornih kotov. Vse tri oddaje bodo imele tudi goste: Tarča več gostov in polemično debato, medtem ko bosta Globus in Točka preloma praviloma mozaični oddaji, ki se bosta poglobljeno in analitično ukvarjali z zunanjepolitičnimi oziroma gospodarskimi temami. Kot zanimivost naj dodamo, da je vodja projekta Bojan Traven, ki se že dalj časa ukvarja predvsem s postavitvijo oddaje in njenim vizualnim delom, studiom, grafiko, špicami.

Eva Jandl