Na vzlet se pripravlja novi festival Hangarfest

Skupina Big Foot Mama (foto: Luka Kaše) Luka Kaše
6. 8. 2014

Na prvo vožnjo vas v družbi Big Foot Mame, Siddharte, Petra Lovšina in No More Faith vabi novi glasbeni festival, ki se bo med poletne glasbene festivale prvič vpisal v četrtek, 14. avgusta 2014.

Prvi Hangarfest se bo odvijal v Lahovčah, naselju v občini Cerklje na Gorenjskem, ki leži v neposredni bližini vzletne in pristajalne steze letališča Jožeta Pučnika (od tod so organizatorji dobili tudi navdih za ime festivala).

Že prva edicija festivala napoveduje močno glasbeno zgodbo, saj bodo na istem odru nastopili Big Foot Mama, Siddharta in Peter Lovšin - vsak zase veliko glasbeno ime, ki že več let, celo desetletij, navdušujejo 'stare' in nove generacije – vsak s svojo več kot uspešno in dobro začrtano glasbeno potjo.

Povezanost velikih rockerjev

Big Foot Mama so se v začetnih korakih svoje kariere kalili in nabirali odrsko kilometrino kot predskupina Sokolov, ki jo je konec osemdestih ustanovil prav Peter Lovšin. Kasneje so Alen Steržaj, Jože Habula in Miha Guštin igrali tudi v Lovšinovi spremljevalni skupini Vitezi obložene mize, Big Foot Mama pa je sodelovala pri Lovšinovem albumu 'Dolina kraljic'. Vse od večjega glasbenega preboja zasedbe Siddharta v sredini devetdesetih let prejšnjega stoletja se v javnosti in v medijih pojavljajo primerjave zasedb Siddharta in Big Foot Mama. Tekmeci na papirju pa so v resnici veliki prijatelji – to so dokazali tudi leta 2006, ko so Siddharta ob 15. obletnici skupine Big Foot Mama predelali skladbo Neki sladkega.

Se spomnite himne Slovenske nogometne zveze Dviga Slovenija zastave, ki so jo napisali Siddharta? V njej sodelujeta (poleg drugih) tudi Peter Lovšin in Grega Skočir (BFM). Seveda pa so se Peter Lovšin, Siddharta in Big Foot Mama že srečevali na koncertnih odrih širom Slovenije. Na letošnjem Hangarfestu bodo rockerji stali na skupnem odru.

Za dobro glasbo bo poskrbljeno, organizator pa obljublja tudi pogled na zračni promet. Če bo že iz tal zanimivo opazovati pristajajoča letala, kako bo šele zanimiv pogled na festivalsko dogajanje iz zraka! Bodite del prvega (od mnogih) Hangarfesta tudi vi!

Vstopnice

od 1. 8. do 13. 8.: 12 EUR // 14 EUR
na dan dogodka: 15 EUR

Cenejše vstopnice dobite v barih: Dingo (Cerkje na Gorenjskem), Gostilna Zajc (Lahovče), Enka (Kranj) in Cona B (Žeje pri Komendi)

Vstopnice po rednih cenah: www.eventim.si, Hiše vstopnic (Tivoli Ljubljana, Citypark Ljubljana, Kino Šiška Ljubljana, Križanke Ljubljana, Mestni trg Ljubljana, Hiša športa Ljubljana, Europark Maribor, Citycenter Celje, Klicni center: 1977) in partnerska prodajna mesta: Petrol, Pošta Slovenije, Big Bang, Kompas, (K)kiosk, 3DVA Trafika, Mercator Hipermarket, M holidays, Svet Knjige in Palma turistična agencija.