Nace Junkar: Adventni čas me spominja na božič in domačnost

Nace Junkar: Adventni čas me spominja na božič in domačnost (foto: Alesh Maatko) Alesh Maatko
4. 12. 2019

Nace Junkar se zadnja leta z veseljem odzove dobrodelnosti. Nič drugače ni bilo nekaj dni nazaj, ob tradicionalnem pletenju adventnih venčkov, ki se jih je znameniti operni pevec udeležil že desetič.

Nace Junkar nam je zaupal, da že od nekdaj uživa v nadvse prijetnem vzdušju, ki se odvija v Waldorfski šoli, ne nazadnje pa ob izdelavi venčkov sreča mnogo prijateljev. Tudi letos je bilo tako, kjer je skupaj s prijatelji celo zapel znamenito Sveto noč. 

Radijski glas Janez Dolinar, pevec Nace Junkar in tenorist Vladimir Čadež

"Poleg tega pa s prijateljico 'Waldorfsko šolo Ljubljana' ustvarjamo venčke za njihov Bazar, ki je bil tudi letos preteklo soboto zagotovo uspešen. Branka Strmole Ukmar in ostali so mojstri priprav in organizacije prijetnega s koristnim," je dejal Nace, ki se je tokrat udeležil srečanja z modno blogerko, sicer nečakinjo Veroniko Lipar. Pri izdelavi venčkov mu je pomagala Irena Setnikar, ki naredi, kot pravi Nace, osnovo, nato pa skupaj dokončata venček. Njegov letošnji je bil v modri barvi.

Veselo razpoloženje ob Zvezdani Mlakar

Za zaključek smo Naceta še povprašali, kako sicer doživlja ta praznični čas? "Ta adventni je v pričakovanju božiča, ne nazadnje pa me tudi spominja na božič, kjer smo nekoč na ta večer peli božične pesmi. Na ta večer sem imel tudi veliko koncertov, pred leti pa sem pel tudi ob živih jaslicah v Živalskem vrtu Ljubljana," je strnil Junkar.

Nace je poklepetal tudi s popotnico Mojco Mavec.