Nace Junkar komentiral vehementni nastop 'sina' Alexa Volaska

Nace Junkar komentiral vehementni nastop 'sina' Alexa Volaska (foto: Miro Majcen / POP TV) Miro Majcen / POP TV
12. 11. 2019

Nedeljski nastop Alexa Volaska, ki je v šovu Znan obraz ima svoj glas prvič slavil zmago, je bil nekaj posebnega. Za mladega glasbenika je bil to večer praznovanja in zmagoslavja, namreč Volasko je obrnil nov list življenja, ne nazadnje pa je pokazal, kaj vse premore njegov glas. 

In vse skupaj je spremljal, čeprav televizije ne gleda, tudi njegov bivši učitelj petja Nace Junkar, ki je ob/po njegovem triumfalnem nastopu zapisal:  "V nedeljo je bil čuden dan. Televizije ne gledam. Po številnih obveščanjih mojih imen v gsm aparatu, sem se odločil za ogled. Morda sem imel večjo tremo kot Alex Volasko, ki me je imitiral. Ko se je pojavil, sem mislil, da sem jaz sam, tudi skozi ves nastop. Pel je zelo, zelo dobro, imitiral moj nastop (geste, mimiko, hojo) tudi ..."

Nato pa je Nace nadaljeval: "No, pred časom je bil moj študent solopetja tri leta in osnova bellcanta, ki bi jo moral imeti vsak pevec, se je tu pokazala. Res, da sva v času študija zelo garala, ampak uspeh je bil že na začetnih nastopih, ko sem ga jemal s seboj na moje nastope, se tam pokazal in dokazoval, velik. Napredek je bil izreden. Je pevec, ki se zelo dobro spozna na mnoge žanre. Ne samo pevsko, glasbeno v najširšem smislu. Bil je v času študija pri meni skupaj z Ino Shai, Manco Špik, Alenom Malnarjem (ansambel Azalea), Rebeko Dremelj pa še s kom. Ker sva, smo, se veliko družili, hodili na morje, po nakupih v Italijo, me je dodobra spoznal in ve, kdo sem in kaj znam."

Za zaključek pa je Nace Junkar še zapisal, da njegov učenec Alex Volasko v nedeljo sploh ni imel lahke naloge: "... Pa vendarle, v nedeljo je imel naš junak izjemno težko nalogo. Poustvaril je moj lik, skupaj s pevko, ki je imitirala Heleno Blagne, z nastopa leta 2002, ko je bila obletnica Festivala MMS. S pesmijo sva zmagala leta 1989 v drugačnih oblačilih a s podobnim nastopom, pri meni s precej, precej enakimi, tudi vehementnimi gibi in strastjo. Dobil sem izredno veliko odziva, gsm je skoraj 'pregorel'. Nekdo je napisal - Si videl svojega sina? Moja profesorica nam je rekla, da smo njeni otroci. Ponosem sem, da si bil, slavljenec v isti osebi jaz, moj 'sin' in ti, vrhunski interpret. Iskrene, iskrene čestitke! Nace."

Priporočamo