Nadiya Bychkova je zvezda angleškega plesnega šova

Nadiya Bychkova je zvezda angleškega plesnega šova (foto: Helena Kermelj) Helena Kermelj
Vir: Story
8. 7. 2017

Dvakratna svetovna in evropska prvakinja, postavna Nadiya Bychkova, je v Angliji dvignila nekaj prahu. Jeseni jo bodo namreč lahko spremljali v priljubljenem plesnem televizijskem šovu Stricly come dancing, ki ima že vrsto let visoko gledanost.

Nadiya se bo šovu pridružila z Dianne Buswell (Avstralija) in Amy Dowdn (Wales) po tem, ko ga je zapustila lanska zmagovalka Joanne Clifton, in se bo postava nekoliko osvežila. Priljubljena revija The Sun je že razkrila Nadiyno preteklost in jo predstavila v pozitivni luči. Nadiya Bychkova se je rodila 24. avgusta leta 1989 v mestu Luhansk v Ukrajini, že vrsto let pa živi in dela v Sloveniji. Videvamo jo na različnih modnih pistah, pleše pa tudi pod slovensko zastavo.

Leta 2008 smo jo lahko občudovali v reviji Playboy v rubriki Sanjsko dekle, nekaj let pozneje pa je na Kubi pozirala fotografu Alešu Bravničarju, s katerim sta naredila izjemen editorial. Nadiya se, odkar je zaživela v Sloveniji, trudi pridobiti državljanstvo, in kot je takrat priznala za Playboy, so bile to točke nenehnega zapleta v naši administraciji. Pridobitev državljanstva bi ji takrat močno pomagala tudi pri plesni karieri, čeprav je naša zarjavela birokracija ni ovirala pri pridobitvi naslova svetovne prvakinje. "Zame ima Slovenija posebno energijo, zaljubljena sem v njeno naravo, v način življenja. V Sloveniji sem preživela ogromno lepih trenutkov, postala je moj dom in sem zelo vesela, da je tako," je takrat zaupala Playboyu.

Nadiya Bychkova

Nadiya je lani postala tudi mamica hčerki Mili in zdaj jo zagotovo čaka velika preizkušnja, saj se bo morala jeseni za nekaj mesecev preseliti v Anglijo. Da je udeležba v šovu tudi zelo naporna, pa zagotovo vesta Gordana Grandošek in Trent Whiddon, ki sta v predlanski sezoni sodelovala v omenjenem šovu. "Šov Strictly come dancing se je končal konec decembra 2017, to je bila 12. sezona. Trent je namreč plesal z njihovo zvezdo Pixie Lott, ki je v Angliji prodala 1,5 milijona albumov, v šovu pa je bila ena od prepoznavnejših angleških zvezd. Če jo lahko tako imenujem," nam je takrat zaupala Gordana. "Proti koncu sem se pri nekaterih delih pridružila tudi sama, sicer pa sem jima pomagala tako pri koreografijah kot pri treningih. Tam se kot plesalec zavežeš, da boš vsak teden pripravil koreografijo, zgodbo in koncept ter da boš naučil zvezdo plesati. Čakajo te še številni dogodki in dostopen moraš biti za vse medije, televizijo, intervjuje. Delo je precej naporno in zahteva dušo celega plesalca."

Nadiya Bychkova

Svojo izkušnjo pa nam je takrat zaupal tudi Trent. "Treningi so zelo naporni. Vsak petek te čakajo trening v studio v oblekah in tehnične vaje. Nato se v soboto predvaja šov v živo. Vsak dan smo ob vseh drugih obveznostih imeli po šest ur treninga in dnevi so bili zelo naporni. Poleg tega smo se morali prilagajati tudi urniku, ki ga je imela Pixie Lott. Navadno sva z Gordano po prihodu domov dodatno trenirala. Edini prosti dan, ki smo ga imeli, je bila nedelja in še takrat sem navadno pripravljal koreografijo za naslednji ples. Če tako potegnem črto, sva trenirala vsak dan po šest ur od ponedeljka do četrtka," je povedal Trent.

Nadiyo tako čaka kar nekaj preizkušenj, a ne dvomimo, da jim ne bo kos. Res pa je, da v takšnem tempu družina potrebuje močno oporo, glede na to, da je mlada mamica, pa se na takšno avanturo ne bo podala sama.

MIMA

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story27/2017

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 27/2017

Story 27/2017, od 29. 06. 2017