Nadiya Bychkova & Miha Vodičar: Opeharjena?!

Vir: Lea
9. 11. 2011

Ena izmed najboljših slovenskih plesalk Nadiya Bychkova se je skupaj s soplesalcem Mihom Vodičarjem odločila, da bo s pomočjo odvetniške pisarne Bernard Zupanc ubrala pravno pot v zvezi z nastopom na svetovnem prvenstvu v kombinaciji desetih plesov 12. novembra v Šanghaju.

Vložila sta namreč pritožbo zoper sklep Plesne zveze Slovenije, ki jima je odvzela nominacijo za nastop na omenjenem prihajajočem svetovnem prvenstvu. Aprila sta namreč kot najboljši slovenski plesni par v tej disciplini prejela nominacijo za nastop na svetovnem prvenstvu v Šanghaju, vendar je slovenska Plesna Zveza to nominacijo prejšnji teden preklicala.

Miha in Nadiya sta namreč teden dni pred domačim državnim prvenstvom napisala opravičilo, da se državnega prvenstva na žalost ne bosta mogla udeležiti, saj potujeta v Tajvan na tekmovanje, ki je zelo pomembno za njuno točkovno stanje na svetovni lestvici in hkrati močno vpliva na njun nastop na svetovnem prvenstvu v Šanghaju. Ko sta se vrnila s tekmovanja, sta prejela obvestilo, da je njuna nominacija preklicana, ker se nista udeležila državnega prvenstva, čeprav ustrezata vsem drugim pogojem nominacije.

Priporočamo