Nadiya Bychkova: Plesalke v prazničnem razpoloženju

26. 12. 2014 | Vir: Nova
Deli

Tri postavne plesalke, Nadiya Bychkova, Ula Šemole in Andreja Vakselj, so se lotile prav posebnega skupnega projekta. Skupaj namreč nastopajo pod imenom Wish List, kot prava bomba ženske energije in seksapila, skupaj s fotografom Alešem Bravničarjem pa so posnele tudi prav posebno praznično video voščilnico in praznično obarvane fotografije.

Idejni vodja zamisli o skupini postavnih plesalk, združenih pod imenom Wish List, je Ula Šemole, ki nam je povedala: "Vse smo si že dolgo želele sodelovati. Ljudje nas poznajo iz različnih plesnih voda, vendar si kljub temu delimo samo eno ljubezen. Ljubezen do ustvarjanja pred kamero, fotoaparatom in na odrskih deskah. Vse tri menimo, da imamo ženske v sebi prav posebno moč, ki jo moramo znati negovati in tudi uporabiti. Energija mora biti tako močna, da doseže gledalca v živo, udari skozi fotografijo ali zaslon. To je Wish List bomba ženske energije, seksapila ter izkušenj in znanja. December je mesec, ko veliko nastopamo, prvič tudi skupaj. Uresničujemo želje in vizije, svoje in vizije naročnikov. Naš prvi skupni projekt, ki je zrastel v moji domišljiji, je praznična video voščilnica, ki jo je, tako kot promo slike, posnel Aleš Bravničar."

Pri projektu torej sodelujejo Nadiya Bichkova, Andreja Vakselj in Ula Šemole: "Pogosto smo se srečevale na različnih dogodkih in projektih, katerih del smo bile. Med plesalci pravimo, da smo se začutile. Občudovale smo delo druga druge in tako se je prebudila želja po skupnem ustvarjanju. Je pa Wish List odprt projekt, pri katerem sodelujemo z različnimi artisti in performerji. Recimo v videu se nam je pridružila odlična plesalka na drogu Morana Gatolin iz Zagreba. Naša ekipa ni popredalčkana, saj Nadiya veliko nastopa s soplesalcem Miho Vodičarjem, Andreja Vakselj uspešno vodi High heels high hopes, sama skrbim za menedžerski del DJ Dua Vanillaz in obe z Andrejo še vedno veliko nastopava z glasbeno-pevsko skupino SheDivaz." Sicer pa je fotograf Aleš Bravničar, poznan po fotografskem razgaljanju deklet za revijo Playboy, z vsako od deklet že sodeloval. Ula je povedala: "Ja, pri različnih projektih. Vse mu v celoti zaupamo, in to je bilo ključno. Ve, kaj hočemo in kakšno sporočilo želimo poslati, je eden od večjih fotografov v svetu in njegov profesionalni pristop k vsakemu projektu je spoštovanja vreden. Z mano je posnel tudi dva editoriala za Playboy. Pri drugem sva se napotila v Miami in se imela odlično, lahko bi rekla, da nismo samo umetniško povezani, ampak smo postali tudi prijatelji. Za preostali dve dekleti pa lahko rečem le, da: dodajte to na svoj list želja. Dovolj pomenljivo, komaj čakamo!

Nina Keder za revijo Nova