Nagradna igra: Z govori.se na koncert Nena Belana

31. 8. 2009 | Vir: Govori.se
Deli
Neno Belan prihaja v Ljubljano.

Štirim bralcem podarjamo po eno vstopnico za koncert, ki bo 9. septembra v ljubljanskih Križankah.

Neno Belan že vrsto let ustvarja na prvi pogled enostavne in nalezljive melodije, ki pa so v svoji biti zelo kompleksne in pevsko zahtevne. Mešanje elementov urbanega in tradicionalnega, modernih ritmov in klasičnih napevov dalmatinskih klap vzpostavlja svojevrstno atmosfero in izvrstno ozadje Belanovem izjemnem vokalu.

»Vino noći«, »Ja volim je«, »Dugo toplo ljeto«, »Stojim na kantunu«, »Ponoća zvona«, »Divojka s juga«, »Sunčan dan«, »Pričaj mi o ljubavi«, »Bambina«, »Ostani uz mene«, »Galeb«, »Ivona« so danes del splošne kulture, ne samo hrvaške in regionalne.

Realno gledano je Neno Belan, poleg Gibonnija, največji hrvaški še živeči kantavtor urbane popularne glasbe. Njegov vnovičen veliki vzlet zadnjih sezon lahko potrdi z hit albumom »Rijeka snova«, ki je lani prejel nagrado Porin za najboljši pop album, istoimenski singel je bil največkrat predvajana skladba na Hrvaškem leta 2008, s številnimi zmagami na festivalih, razprodanimi koncerti in še bi lahko naštevali. Če ob tem omenimo, da je Neno Belan letošnji veliki zmagovalec Porinov ter da je skupaj z Massimom prejel nagrado za najboljšo skladbo leta, 'Zar više nema nas', je več kot jasno, da govorimo o glasbeniku, ki že vrsto let podira številne rekorde.

Neno Belan bo za vse obiskovalce Križank pripravil poseben program velikih uspešnic, ki ga spremljajo že skozi več generacij. Skupaj z gosti (Massimo, Tinkara Kovač, Valdo Kreslin in skupina Kingston) bo pričaral nepozaben večer melodij iz Jadrana.

Nagradno vprašanje: Član katere skupine je bil Neno Belan? 

Odgovore pošljite do petka in sicer na elektronski naslov mailto:govori.se@adriamedia.si?subject=Neno Belan in pripišite vašo telefonsko številko, da vas bomo lahko obvestili o načinu prevzema nagrade.

Novo na Metroplay: O igralstvu in sebi onkraj njega | Tjaša Železnik