Najbolj osovražena člana resničnostnih šovov: Tomaž (Kmetija) in Henrik (The Biggest Loser)

Najbolj osovražena člana resničnostnih šovov: Tomaž (Kmetija) in Henrik (The Biggest Loser) (foto: Pop Tv) Pop Tv
25. 10. 2017

V resničnostnih šovih, ki jih na TV zaslonih lahko spremljate to jesen, postaja vroče. Med kmeti je počilo, saj tekmovalec Tomaž neprestano lenari in vsi se ga vsi želijo čim prej znebiti. Pestro pa je tudi dogajanje v šovu The Biggest Loser Slovenija, kjer duhove buri Henrik, ki s svojim vedenjem povzroča veliko slabe volje in nezadovoljstva. Sotekmovalci in komentatorji v obeh šovih so si precej enotni: "Fakulteta ne pomaga, če je človek len in svojeglav."

Je Tomaževo obnašanje del njegove taktike?

Tekmovalec Kmetije Tomaž Bogovič, ki se s kmetovanjem prej ni ukvarjal, je v predstavitvenem videu dejal: "Tudi izobraženi ljudje smo lahko iznajdljivi." Slednje lastnosti pa 26-letni Posavec do sedaj še ni pokazal, člani pekov in mlinarjev ga namreč obtožujejo, da je sramota za vse kmete. Vsi po vrsti se pritožujejo nad njegovo nesposobnostjo: "Njegovo vodenje je polom, je svojeglav in misli, da vse ve, pa ne ve," je povedal sotekmovalec Robi.

Poraja pa se vprašanje, kako je mogoče, da se je v zasebnem življenju očitno priden in delaven študent robotike, na Kmetiji pokazal v tako slabi luči.

Med gledalci so mnenja deljena. Nekateri pravijo, da je Tomaževo ravnanje zgolj prefinjena taktika, s katero bo zagotovo prišel bižje zmagi. "Če se bi Tomaž pokazal za sposobnega, kakor je, bi bil še večkrat v areni," je nekdo zapisal. Med komentatorji na Facebooku je tudi veliko takih, ki se sicer strinjajo, da je mladi tekmovalec svojeglav, a poudarjajo, da za razliko od nekaterih drugih kmetov vsaj ni hinavski.

Henrik ne upošteva pravil skupine

Zelo neposreden komentator Rok Tomažin je o tekmovalcu v The Biggest Loserju povedal: "Henrik, imaš fakulteto, to je pa to." Diplomiran pravnik že nekaj časa velja za najbolj osovraženega člana ekipe, včeraj naj bi z njim v dvigalu celo fizično obračunal sotekmovalec Kristjan. Pojavila so se namigovanja, da je za njune nesporazume krivo ljubosumje, saj se Kristjan dobro razume z Indiro, ki pa je Henriku že od začeta tekmovanja zelo všeč.

39-letnemu Štajercu nihče v šovu ne namenja preveč lepih besed: "Henrik vse dela po svoje, ne pospravlja in vse mu moramo povedati dvakrat," komentirajo njegovo vedenje.

Trmastega in samosvojega Henrika so ostali člani kar malo izrinili iz družbe, tekmovalec pa je ob številnih neprijetnih opazkah stopil sebi v bran in povedal, da v šov ni prišel iskati prijateljev, ampak ker želi izgubiti kilograme. Si tekmovalec, ki mu je do sedaj uspelo izgubiti 14 kilogramov, zasluži takšno neodobravanje?