Najljubša destinacija Danice Purg je njen dom!

Najljubša destinacija Danice Purg je njen dom! (foto: Osebni arhiv) Osebni arhiv
Vir: Lady
22. 2. 2018

Direktorica in dekanja IEDC Poslovne šole Bled Danica Purg je nenehna potovanja vzela za svoj življenjski slog in nič nenavadnega se ji ne zdi, da včasih doma ne preživi več kot tri dni skupaj.

"Če sem predolgo na mestu, mi postane dolgčas," priznava gurujka slovenskega menedžmenta, ki se je pred kratkim vrnila s konference v Moskvi, kjer je predavala in širila besedo o Sloveniji. "Gajdarjev forum je največji tovrstni javni dogodek v Rusiji in se ga letno udeleži kar devet tisoč ljudi. Letos sem na njem predavala kar štirikrat in navdušena sem nad organizacijo in udeleženci konference. Zelo si presenečen, ko prideš tja in vidiš, kako jim uspe zbrati strokovnjake in profesorje z vsega sveta. Vsakič znova se zavem, koliko pomeni moč velike države," je povedala Danica, ki je pred 32 leti odprla poslovno šolo, danes eno izmed vodilnih mednarodnih institucij za razvoj menedžmenta v Evropi.

Posebni so tudi zato, ker uvajajo inovativni pristop v razvoju menedžmenta, s katerim slovenske in tuje voditelje ter poslovneže spodbujajo k usvajanju znanj o novih in ustvarjalnejših metodah pri spopadanju z izzivi vodenja. "Saj veste, kako pravijo, da ti umetnost pomaga, da čutiš več, vidiš več in slišiš več. Zato imamo tudi mi umetnost v šoli. Sama na svoji koži večkrat doživim, kako se te umetnost lahko dotakne," nam je zaupala polna energije in dodala, da je zaradi svojega dela ves čas na poti, a je to ne moti preveč.

"Ko se pogovarjam z drugimi dekani, vsi 70 odstotkov časa preživimo na poti. Če si mednarodna šola, moraš obiskati svoje študente, podjetja, s katerimi sodeluješ, in pri meni to pomeni res številne države. Naši študentje so iz 90 držav, in to je res veliko poti. To je postal moj življenjski slog in včasih si želim, da bi bila vsaj tri, štiri dni skupaj doma. A če se to kdaj zgodi, mi v resnici hitro postane dolgčas," nam je razložila ena najbolj vplivnih poslovnih žensk, ki je lani od stanovskih kolegov prejela tudi nagrado za življenjsko delo.

S ponosom in energijo, ki ji je nikoli ne zmanjka, pa pove: "Ena mojih najljubših destinacij je še vedno dom. Pred dnevi sem recimo uživala v soncu v bližini Kranja, kjer živim. Poslušala sem ptičje petje in se zavedala, kako privilegirana sem, da živim na tako lepem kraju," pravi lastnica številnih prestižnih nagrad za menedžment, ki je bila poleg Janeza Škrabca, direktorja podjetja Riko, edina slovenska govorka na Gajdarjevem forumu, ki mu pravijo tudi ruski Davos.

Danica Purg: “Dom je moja najljubša destinacija”

"Skoraj prepričana sem, da sva bila z gospodom Škrabcem edina udeleženca in predavatelja iz Slovenije. Letos in lani. Pred tem pa sem bila vedno edina Slovenka. Škoda je, da se več Slovencev ne udeležuje tovrstnih dogodkov," še dodaja dekanja IEDC Poslovne šole Bled, ki je v tem mesecu poleg Rusije obiskala še Pariz in München, konec leta pa je bila v Južnoafriški republiki, kjer se je udeležila konference ženskih vodij ter uživala v umetniški in kulinarični ponudbi te afriške države.

Foto: osebni arhiv

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri