Največji strah Klemna Bunderla? Da mu vzamejo očala!

Največji strah Klemna Bunderla? Da mu vzamejo očala! (foto: Goran Antley) Goran Antley
17. 3. 2015

Velika črna očala, uhan pod spodnjo ustnico in modni slog, ki ga ne moremo zgrešiti, lahko opišejo le Klemna Bunderlo. Glasbenik, ki je nase opozoril že v oddaji X Factor, se bo marca predstavil še na odru oddaje Znan obraz ima svoj glas, zaradi katere je že podaljšal tako zdravstveno kot tudi življenjsko zavarovanje. Kot nam je povedal, pa je en od njegovih večjih strahov, da mu bodo vzeli očala.

Story: Kako ste se odločili za sodelovanje

Ste čakali kakšen poseben znak Ja! Takoj po klicu sem dobil znamenje, ker me je med tekom s psom skoraj zbil avto. Ko sem prišel domov, sem takoj rekel ja, z ekipo smo se takoj ulovili in tada! Zdaj bomo tri mesece živeli samo za to, tako da se moram že vnaprej opravičiti vsem domačim, ker me že zdaj grozno gledajo, ker me ni nič doma.

Story: Ali je na odločitev vplivalo vaše sodelovanje v X Factorju

Ja, mogoče res. Ekipa je bila že pri X Factorju super, zato je bil ob vrnitvi na Pop TV občutek res dober, ker je še vedno veliko enakih obrazov, s katerimi smo se tudi po snemanju oddaje dobivali na kavi.

Story: Nadaljevanje posebnega doživetja torej

Ja, recimo. Res je, da te med snemanjem oddaje nihče od tistih, ki pri njej ne sodelujejo, ne razume, je pa ekipa takšna, ki te popolnoma razume, ki diha s teboj.

Story: Če se ne motim, vam je Jadranka Juras v X Factorju, ko ste peli pesem Dan neskončnih sanj, očitala, da ste pri petju preveč 'igrali'. Se vam zdi, da bo prav to pri tej oddaji vaša prednost

Res je. Motilo jih je, da sem pel preveč po svoje. Pri tej pesmi sem veliko delal z mentorico petja Vero Danilovo in svetovala mi je, naj jo odpojem tako, kot jo čutim, in naj stojim za tem. Zato sem pesem odpel s svojo interpretacijo in tudi Jadranki očitka nisem nič zameril. Pri tej oddaji pa se moraš potruditi izbrisati svoja občutja ali predvideti, kaj je nekdo, ki je to pel, čutil, kaj je mislil, predvsem pa razumeti njegove geste. Zdi se mi, da bomo veliko gledali YouTube.

Story: V vlogo katerega pevca pa ste se najraje vživeli kot otrok

Kot fantek sem bil nor na Andreja Šifrerja. Če pa zdaj pomislim, ga ne bi želel imitirati, ker je njegova glavna karakteristika ta njegov 'r'. Zdaj sem se doma že malo hecal in poskušal kaj imitirati, tudi kakšne piskajoče vokale.

Story: Kaj pa konkretne priprave

Odtis obraza in rok so mi že vzeli, sicer pa so mi ravno pred najinim intervjujem vzeli še odtis zob.

Story: Za morebitno vlogo Freddieja Mercuryja

(smeh) Ja, lani je bil to kar podvig. Menda se zelo težko poje s takšnimi zobmi.

Story: Pa vas kakšna preobrazba še posebej skrbi

Najbolj me skrbi to, kako koža diha pod vso to masko in silkoni. Strah me je, da mi bo sredi nastopa odpadel nos. Sicer bi bila to prednost, če bi ravno imitiral Michaela Jacksona, drugače pa … Strah me je tudi petk in tega, da bodo ustvarjalci takšne barabe, da bodo snemali trenutek, ko mi bodo depilirali noge. Kričanja bo veliko, sadizem pa bo pri gledalcih zelo prisoten.

Story: Še kaj

Kako ste vedeli Strah me je tudi plesa. Baje plešem kot robot. Saj že vidim scenarij, ko mi bo zmanjkalo odra, očala mi bodo vzeli in potem bom kar naenkrat pristal v naročju kakšne gledalke med občinstvom. Upam samo, da bo nežna. (smeh) Pa tudi zavarovanje sem podaljšal. Nezgodno in življenjsko.

Story: Kaj pa najslabši možni scenarij, ki se lahko zgodi v oddaji

Glede na to, da je bila ta vloga na sporedu že lani, upam, da letos ne doleti mene. To je Celine Dion s pesmijo My Heart will go on. Leta 1999, ko je trajala titanikomanija, sem si pri pouku stalno mrmral del te pesmi, kar je mojo učiteljico slovenščine vedno spravljalo ob živce.

Story: Glede na to, da Avdić vodi oddajo, in glede na to, da sta oba jutranja radijca, a z drugih radijskih postaj, kako vidva gledata drug na drugega

To me vsi sprašujejo! V bistvu s tem nimava problemov, imam pa občutek, da imajo vsi drugi več problemov s tem. Z Denisom sva v redu, imava celo istega frizerja in manikerja. (smeh) Saj se poznava že od prej, isti krog ljudi imava okrog sebe in niti enkrat nisem pomislil, da bi mu preluknjal gume na avtomobilu. Tudi zdaj ne vem, od kod mi ta ideja. (smeh)

Story: Če pogledamo generacijo oddaje X Factor, imam občutek, da je od vseh glasbenih oddaj iz nje prišlo največ uspešnih glasbenikov. Koliko mislite, da takšne oddaje vplivajo na razvoj mladih glasbenih talentov

Pogrešam to, da bi bila tudi pri nas podpora takšna kot v tujini. Ko pevce dejansko pošljejo na šolanje.

Story: Ampak Demetra je po zaključku oddaje šla na šolanje, če se ne motim

Ja, v Ameriko so jo poslali. Več naj se posveča temu. Ljudje so takoj po šovih prepuščeni sebi. Kolikor sem se jaz pogovarjal z udeleženci v takšnih šovih, vsi pričakujejo, da jih bodo po šovu vsi razgrabili, pa ni tako. Zelo neslovenska pričakovanja, še vedno pa smo tu.

Story: kako bi kot nekdo, ki dela v medijih, ki ima stik z estrado in je na drugi strani tudi sam del nje, ocenili odnos medijev in estradnikov

Še vedno pozabljamo, da je veliko estradnikov zelo umetniških tipov, ki so zelo muhasti, in je marsikomu veliko stvari odveč. Upam, da vseeno niso preveč zamerljivi, ker si jih kar malo privoščim in se pošalim iz njih na malo drugačen način. Ampak, glejte, saj se sami izpostavljajo. Če me bo zaradi tega kdaj Čepinova poklicala nazaj, se ne bom vznemirjal. Predvsem se prevečkrat pozabi, da roka roko umije. Da ni enega brez drugega.