Nasveti Lili Žagar za uspešno hujšanje

Nasveti Lili Žagar za uspešno hujšanje (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Lady
27. 4. 2017

Že pred več kot mesecem dni je Lili Žagar, nekoč znana televizijska voditeljica, danes pa mamica dveh otrok in partnerica še vedno voditelja in podjetnika Marka Potrča za revijo Lady spregovorila o svojem hujšanju. Delno tudi zato, ker naj bi bila v zraku poroka našega najlepšega televizijskega para. Lili je izgubila že polovico kilogramov, ki jo motijo, ima pa tudi nasvete, kako se lotiti hujšanja in ne odnehati.

Lili nam je takrat zaupala, da se je v svojem telesu počutila že zelo neudobno, z rokami si je prekrivala velik trebuh in bila prisiljena v nakup oblačil večjih konfekcijskih številk. Ob tem, da njen Marko pridno telovadi in se poti v fitnesu večkrat na teden in ima zavidanja vredno izklesano telo.

Lili je priznala, da je ravno Marko njen največji vzor in da je sicer dolgo odlašala in prestavljala svoj začetek obiskovanja telovadbe in zdravega prehranjevanja, a odkar se je odločila, je navdušena nad rezultati. "Danes je za mano natanko 20. trening. Čeprav tehtnica nikoli ni bila moje merilo, saj se najbolj zanesem na oblačila in počutje, sem v tem času izgubila štiri kilograme in postavo preoblikovala do te mere, da celo jaz težko verjamem, da je to v tako kratkem času sploh možno. Ampak je! Nobenih čudežnih napitkov, tablet in čudežnih naprav, ki naj bi opravile vse namesto tebe. Ne, to sem dosegla sama! Z veliko truda, močne volje in osredotočena na cilj, ki ga želim doseči. In to je moja največja zmaga!"

Treninga ni nikoli izpustila

Treninga trikrat tedensko v Fit tovarni nisem nikoli izpustila – razen, ko sem zbolela."

Pa je šla vedno z veseljem? "Ah, kje! Izgovori so bili vedno pri roki: zaspana, zunaj dežuje, boli me glava, imam veliko drugega dela ... ampak ne, nisem popustila! Niti enkrat samkrat! Zavedala sem se, da bom s tem goljufala samo sebe in da tako nikoli ne bom dosegla cilja. V čem je potem smisel?! Bom potem lahko se ponosna nase? Težko!"

Lili pa uspeha ne bi dosegla, če ne bi spremenila tudi svoje prehrane. Je torej na dieti, uživa kaj posebnega? "Poleg treninga je seveda ključna tudi prehrana. Nobene diete, zgolj zdravo prehranjevanje po pameti. Seveda z občasnimi 'prekrški' oziroma 'dnevi za goljufanje' za dušo oziroma – kot jaz temu pravim – balansiranje. Do cilja me čaka se nekaj 'švicanja' in občasnih obolelih mišic, ampak pomembno je le, da sem na pravi in izredno dobri poti. Zahvala gre pri tem tudi Kaji Čeh, osebni trenerki, ki me žene do skrajnosti, je izjemna motivatorka, in ker ve, da zmorem narediti še pet vaj več, čeprav sopiham že kot stara lokomotiva in ji govorim, naj poklice rešilca," se smeji zadovoljna Lili.

E. J.