Natalija Bratkovič na poseben način odganja stres

Natalija Bratkovič na poseben način odganja stres (foto: arhiv Pop TV) arhiv Pop TV
Vir: Lady
18. 10. 2017

Čeprav voditeljica šova Kmetija Natalija Bratkovič v oddaji deluje zelo umirjeno in ženstveno, pa naj vas prvi vtis ne zavede. Štajerka je namreč veliko bolj divja, kot bi pričakovali, saj se najraje sprosti kar ob brcanju vreče za kickboks.

Svoje fizične kondicije tako ne vzdržuje s tipičnimi 'ženskimi' vadbami, saj se najraje spoti na uri kickboksa. Nad borilnimi veščinami jo je navdušil njen fant Dejan, sam je namreč svetovni prvak v kickboksu, zato parček svoje proste trenutke preživi med izvajanjem borilnih elementov. Ti zahtevajo tudi precej gibčnosti, zato se Natalija po letih treninga brez težav iztegne tudi v zahtevno moško špago.

Medtem ko je prej treninge opravljala petkrat na teden, so ji snemanja šova malce zamešala štrene in zdaj se v telovadnico odpravi le trikrat na teden. "Gotovo se najde kdo, ki bi temu rekel pretiravanje, ampak ukvarjanje s športom je zame eden najboljših receptov proti stresu. Pa to seveda ni edini pozitivni učinek, ki ga opažam," pove Natalija, ki se je že v otroštvu preizkusila v različnih športih, vendar je noben ni toliko pritegnil, da bi ga redno trenirala. "Še najpogosteje sem kolesarila, plavala in tekla.

Pred štirimi leti pa sem v svoji takratni oddaji gostila Dejana. Bilo je decembra 2013, ko je osvojil naslov svetovnega prvaka. Sprejela sem izziv, šla na trening, se poskusila v kickboksu in .. To je bilo to. Na začetku sem ogromnokrat sicer dobila vprašanje: Kako pa gresta skupaj ženska in kickboks? To je moški šport, pretepanje! Ampak če si vzameš čas, razložiš, povabiš na trening ali pokažeš, se mnenje kmalu spremeni," svojo ljubezensko zgodbo pove Natalija, ki aktivnostim seveda prilagaja tudi vsakodnevno prehrano.

"Hrana in šport gresta z roko v roki, moram pa priznati, da pri prehrani še malo pešam. To pomeni, da se prevečkrat s čim pregrešim. Sicer sem naredila velik napredek v primerjavi s svojimi prehranjevalnimi navadami pred leti. Nekoč je namreč moj jedilni list poznal samo testenine, kuhane v slani vodi, ki sem jim občasno dodala maslo ali kečap. Ja, vem ... Katastrofa! Nobene zelenjave, nobenega mesa ... Ampak potem sem v oddajah začela sodelovati s strokovnjaki za prehrano, ki so me usmerili na bolj zdravo pot."

Anja P. Kontrec