Natalija Bratkovič: Za avdicijo za šov ni povedala nikomur

Natalija Bratkovič: Za avdicijo za šov ni povedala nikomur (foto: Kaja Milanič) Kaja Milanič
Vir: Nova
16. 8. 2017

Z Natalijo Bratkovič, novo voditeljico oddaje Kmetija, smo se sestali v Prekmurju. Na prelepem posestvu, kjer bodo v prihodnjih mesecih snemali enega od najbolj priljubljenih resničnostnih šovov pri nas, in kot pravi Natalija, se tega ne veselimo le gledalci, ampak tudi sama.

Priznali ste, da niste najbolj vešči kmetijskih opravil. Zakaj pa mislite, da se je ustvarjalcem ravno pri vas prižgala ta iskrica?

Morda bi to res morali vprašati njih, ker so oni tisti, ki so me poklicali in povabili na avdicijo. Res pa je, da jim nisem čista neznanka, saj sem v sezoni 2004/2005 že delala na Kanalu A. Ampak ljudje se spreminjamo. Odraščamo, izbiramo nove poti in s tem tudi rastemo in se razvijamo. Morda se odgovor skriva ravno v tem, kar ste že sami rekli. Tista iskrica. Ki pa bo morda marsikaterega gledalca Kmetije presenetila, saj me veliko ljudi pozna kot nasmejano, pozitivno, voditeljico ki govori in krili z rokami. Verjamem, da bo ta vloga od mene zahtevala tudi kakšen udarec po mizi, resen obraz, in to bo nekaj, kar bo za gledalce Kmetije, predvsem tiste, ki me poznajo od prej, nekaj novega.

Pa veste, katere druge voditeljice so se še udeležile avdicije poleg vas?

Žal ne vem, kdo vse je bil na avdiciji poleg mene, vendar mislim, da so jih prepričali ravno moj nastop pred kamero in moje izkušnje, saj je bila avdicija tako zastavljena. Letos bom stara 34 let, v medijih delam od 19. leta. Je pa morda to tudi minus, saj v tem času še nisem vodila resničnostnega šova, prav tako ne športne oddaje. Letos bom lahko naredila eno kljukico več, za kar sem hvaležna.

Kako pa ste novico, da ste bili izbrani, proslavili doma?

Do zadnjega ni vedel skoraj nihče. Fant Dejan je sicer vedel, ker me je vozil v Ljubljano, mama in oče pa nista vedela. To je pri meni že nekakšna stalnica, saj ko sem hodila na faks, staršem nisem povedala, da študiram. Ko sem pripravljala diplomo, nista vedela, da jo pripravljam. Samo prišla sem domov z njo. In tako je bilo tudi tokrat. Šla sem na avdicijo in nikomur nisem povedala, morda tudi zato, ker česa dosti nisem pričakovala. No, potem pa je začelo prihajati na plano. Mami me je poklicala, kje sem. Pa sem ji rekla, da sem v Ljubljani. Ker ne lažem. Vprašala me je, kaj delam. In sem ji rekla, da sem trenutno na kavi. Izbiraš poti, ob katerih ti ni treba povedati. No, slej kot prej se je razvedelo in dejansko tistega pravega praznovanja še ni bilo. Ker se je odločitev, ali bomo sodelovali ali ne, zgodila takoj. Avdicija, razgovor, razgovor, izberemo in gremo.

Torej ste zdaj že v polnem zagonu ustvarjanja oddaje?

Pripravljamo se na polno in oddaja je v teku. Z ožjo ekipo, ki dela z mano, delamo najmanj 12 ur na dan. Ampak mi ni težko. Vsi vemo, zakaj delamo, in Kmetija se letos vrača, kjer se je začela. To ste verjetno že slišali, to pa pravim zato, ker se bomo vrnili sto let nazaj. V ospredje postavili garaštvo. To je prvi cilj, ki ga ima celotna ekipa. Ne glede na to, katero nalogo kdo opravlja. Vrniti kmetijo tja, kamor spada, in v čas, v katerega spada.

Vaši starši pa so bili verjetno močno ponosni na vašo novo televizijsko vlogo?

Na začetku nista verjela. Mami in oči sta mislila, da se hecam, potem pa sta hitro povedala, da bosta zdaj še raje gledala to oddajo. Je pa treba povedati, da sta moja starša največja kritika. Vedno bila in vedno bosta. Sem tip človeka, ki ima rad odkrite odnose. Ne maram zahrbtnih ljudi. Ne maram ljudi, ki naprej širijo informacije, ki pa jih ne preverijo. Mama in oče sta gledala vsako mojo oddajo. Če je nista videla, govorimo o oddaji Živa, sta prosila za posnetek. Povedala sta mi, kaj jima ni bilo všeč, da kdaj preveč krilim z rokami. Enkrat me je mama celo vprašala, ali sem noseča. Kolegice so namreč opazile mojo ponesrečeno oblekico v oddaji. In to pri njiju cenim. Ker me ne ujčkata. Nikoli me nista, pa tudi brata ne, in mislim, da me je tudi zaradi tega ta pot vodila do točke, na kateri sem se znašla zdaj.

Kaja Milanič