Natalija in Domen: V dvoje za zabavo

Natalija Verboten &  Domen Kumer (foto: revija Lea) revija Lea
24. 9. 2012

Vsem glasbenim potezam Domna Kumra se je zdaj pridružila še ena. Povezal se je namreč z eno od največjih zvezd slovenske glasbene scene – s samo Natalijo Verboten, s katero sta združila moči in pripravila skupen projekt.

Spomnim se, ko sem bil star 17 let in je Natalija zaslovela s pesmijo Rdeč ferari. Takrat je predstavljala pesem tudi na televiziji, in ko sem jo zagledal, sem si mislil: ta pa je res huda! (smeh) Nekako je naključje poskrbelo, da sem sodeloval tudi z njenim prvim menedžerjem in smo se večkrat srečali. Mislim, da se je to zgodilo leta 2003. Seveda glasbeniki spremljamo, kaj se dogaja na glasbeni sceni in skoraj vsak pozna delo drugega kolega, če lahko tako rečem. Takrat si sicer nisem upal pomisliti, da bi z njo sodeloval," prizna Domen.

"Opazila sem ga, ko je prvič nastopil na Emi, potem sva nekaj časa sodelovala z isto glasbeno ekipo, v tistem obdobju še ni točno vedel, katera zvrst mu najbolj leži, in se je malo iskal, ampak je to potem zelo hitro 'pogruntal' in celo sam postal avtor svojih pesmi in priznam, da mi je veliko njegovih skladb zelo všeč, tako v zabavni kot narodno-zabavni zvrsti," še doda Natalija. Čeprav številni Domna poznajo kot precej vihravega, morda raztreščenega fanta, se je v družbi Natalije pokazal v drugi luči. "Jap, to je Domen (smeh). Če hoče, je lahko zelo resen, če pa ne, je tudi poln 'vragolij'. Pri njem mi je všeč, ker točno ve, kaj hoče, je zelo vztrajen, iznajdljiv in priden, da to tudi doseže."

Skupna pot

Pri Domnu se je po vseh prestopih v glasbenih stilih začela tudi zgodba z dueti. "Sicer pri nas nekako ni bilo v modi, da bi se glasbeniki med seboj povezovali, zato sem takrat oral ledino. Z Rebeko Dremelj sva pripravila pesem Noro se ujameva, ki je bila predstavljena na Emi. Pesem je postala hit in vedel sem, da sva na pravi poti," še doda Domen. "Pesem sem takrat pripravil skupaj z Natko Geržina. Prav ona je napisala besedilo na mojo glasbo. Sledili so dueti z Wernerjem, Špelo Grošelj, Alfijem Nipičem in drugimi. Med poletjem pa sem se spomnil, da bi lahko odprl novo zgodbo še z Natalijo Verboten, ki je 'odličen performer' zabavne glasbe. Želel sem podobno zgodbo, enako energijo, kot je bila tista z Rebeko, zato sem znova prosil Natko Geržina, da je pripravila besedilo na mojo glasbo," še pove.

Ravno v tem obdobju pa sta bila v stikutudi Domen in Dejan, Natalijin soprog. "Domen in mož sta se pogovarjala glede nekih mikrofonov, ko mu je Domen omenil, da je naredil skladbo, v kateri sliši tudi mene. Ko sem jo slišala, sem bila takoj za skupno sodelovanje, ker je super," dopolni Natalija. Dobra energija se je hitro razvila in rezultat bo zagotovo dober. "Vsekakor me je pritegnila zanimiva skladba in novo sodelovanje. In oboje je in bo še zelo zabavno.

Prav fajn se imamo." (smeh) Zaradi skupnega sodelovanja je bil parček večkrat opažen. "Da, seveda so naju srečevali, če sva jo pa morala posneti, (smeh) in še naju bodo, ko jo bova promovirala in pela," doda Natalija. "Pesem smo posneli pri Domnu, pravzaprav je Domen poskrbel za večino, jaz pa sem odpela svoj del. Je zelo energična, navihana, mladostna polka, z modernejšim glasbenim pristopom in melodijo ter besedilom, ki se ju takoj nalezeš. Prava za vsak pravi slovenski žur!"

V tujino po znanje

Domnove počitnice so letos minile v delovnem vzdušju. "Obiskal sem Tenerife in Majorko. Njegova želja je bila spoznati način delovanja glasbenikov. "Jürgen Drews je eden od najbolje plačanih glasbenikov, vse nastope pa izvaja po večini na plejbek.

Nekaj podobnega v smislu Majorke glede promocije in zabave pogrešam pri nas. Pri nas je tako, da vsi samo jamrajo. Imeli bi vse, a za to naredili malo. V bistvu se ne znamo iti turizma. Kaj recimo delamo z zimskim turizmom? Sploh ga ne znamo tržiti in ponujati širšim množicam. Naša Kranjska Gora ni nič slabša od smučišč v Franciji, Italiji ali Avstriji, kjer znane zabave apres ski pritegnejo večtisočglave množice. Pri nas pa se ne znamo tržiti v tej smeri. Žal mi nimamo delovnih navad in z malo truda bi radi imeli vse. Kar pa ne gre," je kritičen Domen.

Majorka je podobna različica poletne zabave. Tam vsi delajo brez pomislekov. Prodajo ti praktično vse, kar se da prodati. Tudi glasbeniki zaslužijo po nekaj tisoč evrov na večer. Nastopajo pa neprestano. Ker sodelujem tudi s tujino, sem si to šel pogledat, da vidim, kakšen imajo pristop nemški glasbeniki in kaj nudijo svojim oboževalcem. Vam povem, da ti še zdaleč niso tako kritični, kot so recimo pri nas. Občinstvo ima popolnoma drugačen odnos do nastopajočih. Tam pleše na znane in manj znane izvajalce vse, mlado in staro. Najbolj bizarne pa so cene. Če primerjam cene pijače na Majorki in cene v Portorožu, me dobesedno vse mine. Pri nas je vse dvakrat dražje kot najdražja pijača na Majorki," se jezi Domen.

Usklajuje delo

Tudi Natalija je poletje preživela na odrih in v objemu svoje družine. "Poleti so bili konci tedna delovni, moje in moževo podjetje Bumerang se namreč poleg trženja mojih nastopov in nastopov različnih drugih izvajalcev ukvarja še z organizacijo prireditev, ozvočevanjem, razsvetljavo, postavitvijo odrov, konstrukcij in streh zanje. Med tednom smo z Maxom ob popoldnevih, ko je še Dejan prišel domov, uživali in se hladili v domačem bazenu, tu in tam skočili tudi na kakšen nekajdnevni izlet po Sloveniji, malo tudi na morje, za pravi dopust pa še ni bilo časa," pove Natalija, ki uživa tudi v materinski vlogi.

"Nikoli nisem odsotna ves dan, med tednom sem z njim vsako popoldne (dopoldne urejam svoje obveznosti, takrat ga za nekaj ur pazi babi Marika), med vikendom pa sem z njim vse do popoldneva, ko se moram začeti pripravljati za nastop, takrat ga namreč prevzame babi. Zavedam se, da je luksuz, da imam tako službo, ki mi zaradi prilagodljivega delovnega časa med tednom omogoča, da veliko časa preživim s svojim sinom," pove Natalija. "Zelo rada delam, obožujem svojo službo, a svojo družino še bolj, tako da sem svoje delo prilagodila do te mere, da imam vedno čas za družino, ki je zdaj na prvem mestu. Lahko rečem, da delam ravno prav. (smeh) Tudi Max obožuje glasbo, ki je bila že prej najino življenje, zdaj pa je naše."


Iz revije Lea

Priporočamo