Natalija Kolšek: Bila bi izjemen psihoterapevt

Vir: Lea
1. 6. 2016

Zaradi vročih debat, ki so se rodile v Big Brother Klubu, smo Natalijo vprašali, kakšna občutja jo prevevajo ob gledanju tovrstnih oddaj.

U jeli smo jo ravno po tem, ko se je sešla s prijateljem, pevcem Matjažem Kumljem, in nam s ponosom povedala, da s prijatelji iz oddaje Znan obraz ima svoj glas še vedno vzdržujejo stike, kolikor je to le mogoče.

Kaj menite o resničnostnih šovih?

Resničnostne šove že od nekdaj rada spremljam, predvsem zato, ker me izredno zanimajo ljudje, njihovo bistvo, ki v teh šovih počasi prihaja na plan, tudi če se še tako trudijo kaj prikriti. Psihologija me zanima do te mere, da se včasih sama sebi čudim in se še danes sprašujem, zakaj se nisem odločila tega tudi študirati.

Torej menite, da bi bili dober psihoterapevt?

Zagotovo, ker bi med delom lahko uporabljala svoje lastnosti: empatijo, intuicijo, pozitivno razmišljanje ... No, mogoče uspe v drugem življenju! Nekaj teh talentov vendarle pridno uporabljam pri svojih treh potomcih.

Koliko pa so že stari?

Anej je najstarejši, je 20-letnik in priden študent fakultete za biosistemske vede. Aiša Naja je prikupna 12-letnica na pragu pubertete, Anisa pa devetletnica, ki po vzoru starejše sestre pridno povzema pubertetniške 'fore'. Krmariti med tremi različno starimi je tudi nekakšen psihološki dosežek; naj jih pohvalim, da so vsi trije ravno prav ubogljivi. Sem pa ponosna, da so samosvoji in izredno srčni ter odprtega duha. Učili smo jih, da je njihov moto: Živi in pusti živeti!

Pa bi se sami udeležili katerega od resničnostnih šovov?

Zdaj, ko imam otroke, se ne bi. Dokler še nimajo izoblikovane trde kože in so preveč ranljivi ter jih določene stvari, kot je zbadanje vrstnikov in različnih forumskih komentatorjev, lahko zlomijo. Starši, ki imajo mladoletne otroke, ne bi smeli v take šove. Namerno omenjam oba spola, da se ne bo govorilo samo za ženske. Sicer pa nikoli ne rečem, tega pa ne bi nikoli storila, ker se rada presenetim in podiram omejitve, ki jih tako in tako ni.

Sicer pa so vaša ljubezen petje in nastopi pred občinstvom, kajne?

Zelo veliko nastopam, najraje pa pridem kot presenečenje slavljencem, ker je to tako ganljivo, da še sama včasih potočim solzo. Posebna energija je tudi petje na poroki, npr. Ave Marie ... No, to pesem pojem tudi na pogrebih. Imam pa poseben program za otroke, ki so najbolj iskreni poslušalci, in če jim nisi všeč, tudi 'zahvalne' reakcije ni. Mož Marko se za nekaj časa spremeni v klovna in čara, tako da je poleg glasbe in petja še veliko humorja.

Ste imeli v življenju kakšne pomembne prelomnice?

Prva je zagotovo fenomen Ptujskih 5, ko smo osvajali mlado in staro z uspešnicami zabavne glasbe, kot so Sanjam, Nocoj spet misli tavajo, Ne ubijajte me ..., ki jih je za nas ustvarjal Brendi. Takrat so nas naslavljali s slovenski Magazin. Hkrati smo pobirali narodno-zabavne nagrade na vseh odmevnejših festivalih in posledično igrali vsaj trikrat na teden, včasih tudi skupaj šest dni. Vse skupaj je bilo neugodno za moje sicer zelo vzdržljive glasilke, in ko sem spoznala moža Marka, ki je že takrat kazal izjemne komercialne sposobnosti, se je začela moja samostojna kariera.

No, zagotovo vas Marko ni očaral samo zato, ker je imel podjetno žilico?

Očaral me je tudi z drugimi sposobnostmi, saj sva poročena že 21 let, z menoj je vse od negotovih začetkov, ko mi je marsikdo metal polena pod noge, a me je s tem samo podžgal, in že prva plošča se je prodala v platinasti nakladi, potem še druga, tretja ... Vse skupaj 11!

Kaj pa menite o sodelovanju v oddaji Znan obraz ima svoj glas?

To je bila zagotovo še ena prelomnica v mojem življenju. Bili smo ena takih ekip, ki jih sestavijo na vsakih 100 let. Energija, ki nas je povezala, v bistvu tako različne, a vendar vse umetniške dušice ... Lep spomin je na tisti čas in morda se še kdaj ponovi, jaz bi z veseljem gledala združitev prve sezone ZOISG. Ljudje me tudi zaradi sodelovanja v tem šovu ne bodo nikoli pozabili – kako naj pozabiš pevko zabavne in narodno-zabavne glasbe, ki skače po odru in se dere kot pravi roker AC/DC!

Na nastopih še kaj imitirate?

Z velikim veseljem seveda na vseh svojih nastopih izvajam tudi repertoar vseh pesmi, ki sem jih imitirala v oddaji, in to je navadno vrhunec nastopa. Dodam pa še nekatere like, ki jih dobro posnemam, pa v oddaji jih ni bilo priložnosti pokazati: Severino, Dolly Parton, Mileta Kitića, Jeleno Rozgo ...

Če bi imeli recimo 18 let, bi se prijavili v kakšen resničnostni šov?

Če bi bili takšni šovi, ko sem bila stara 18, bi se zagotovo v kašnega prijavila, ker so mi novi izzivi 'vau' in si nikoli ne postavljam mej glede tega. Če sem tiste nejeverne prepričala, da moje pevsko in igralsko ter imitatorsko znanje presega samo zabavne in narodno-zabavne lahkotne poskočnice, bom pa še kaj!

Komentatorka šova

"Emi se je recimo čudil, da mi je bil eden izmed tekmovalcev ob vstopu v šov značajsko všeč, zdaj pa mi ni več. On ima že vseskozi eno favoritinjo, Mirelo, jaz pa dopuščam možnost, da mnenje spreminjam na podlagi spremljanja dogodkov, in čisto mogoče se mi zdi, da nekoga spoznam v drugačni luči, kot se mi je zdel na prvo žogo. Opazujem in proučujem dejanja ter vedenje udeležencev, tako da me lahko vsak teden kdo drug prijetno ali neprijetno preseneti. Za zdaj nimam favorita, za katerim bi stoodstotno stala, in pika."

Priporočamo