Natalija Kolšek žaluje za kužkom

30. 8. 2015

Pevka Natalija Kolšek že nekaj časa žaluje za izgubo psička Pajda. Kuža, ki bi bil star osem let, je prehitro preminil zaradi težav s hernijo.

Pred slabimi osmimi leti je družino Kolšek osrečil navihan kuža Pajdo, pasme shih-tzu. Tako kot vsak kuža je tudi Pajdo v svoji mladosti preganjal poštarje, pobiralce smeti in vsakega mešančka, ki bi mu lahko bil konkurenca.

"Pajdo je bil izredno pameten kuža. Zdelo se mi je, da je razumel vse, kar smo se pogovarjali in kar si mu rekel. Ko smo ga pripeljali domov, smo živeli še v drugi hiši, na pobočju hriba. Spomnim se, kako ga je motil veter, zato nam je takrat veterinar svetoval pomirjevala. A ker so bile pri nas vremenske razmere zelo vetrovne, smo se bali, da bi ga tabletke zasvojile," pripomni Natalija.

"Strah smo nato premagovali z briketi in kokicami, ki jih je oboževal." Pajdo je Natalijo spremljal tudi pri športnih podvigih. Pevka namreč redno obiskuje fitnes Formo v Mariboru, kjer ponujajo še posebno vadbo Fit4paws. "Na fitnesu, ki ga obiskujem, sta kinološka inštruktorica Urška Kramar in osebna trenerka Ines Jerenec, z licenco za TRX inštruktorja in inštruktorja za programe LesMills, oblikovali program za hišne ljubljenčke. Pajdo me je tako spremljal tudi tam," se še spominja Natalija.