Natalija Verboten je pri obdarovanju otrok precej stroga

Natalija Verboten je pri obdarovanju otrok precej stroga (foto: Natalija Jelušič Babič ) Natalija Jelušič Babič
Vir: Lady
28. 12. 2016

Pevka Natalija Verboten bo s svojo družino božični večer preživela doma. V krogu najdražjih se bo razveselila darilc, ki jih bo Božiček pustil pod smrekico. Zaupala nam je, kako je preživela letošnjo jesen in kaj jo čaka v prvih dneh po novem letu.

Letošnjo jesen je Natalija doživela precej barvito. Ob lepotah narave, ki jih je občudovala na sprehodih z Oskarjem, je bila aktivna tudi z Maxom, ki ga je spremljala na raznih športnih aktivnostih.

"Joj, letošnja jesen pa je bila pesta. Max je postal prvošolček in s tem se nam je spremenil urnik in ritem življenja, pa še nogomet je pričel trenirati v domačem nogometnem klubu. Treninge so jeseni imeli trikrat na teden (zdaj dvakrat), občasno čez vikend še turnirje, tako da sem k opisom svojih dosedanjih del dodala še taksistka. Bila je prelepa in topla jesen, tako da sva si z Oskarjem, medtem ko je bil Max na treningu, privoščila redne sprehode in še bolj spoznala domači kraj ... ter seveda kraje v okolici Maribora, kjer so imeli turnirje (smeh).

Medtem ko sem bila malo manj prisotna na sceni, še vedno pridno nastopam, v podjetju Bumerang, ki ga imava z možem, pa smo tudi izjemno pridni in delovni – podjetje Bumerang se poleg s trženjem mojih nastopov in nastopov različnih drugih izvajalcev (ter PR-jem za mnoge druge izvajalce in podjetja) ukvarja tudi z organiziranjem prireditev odprtega in zaprtega tipa, profesionalnim ozvočenjem, razsvetljavo, postavitvijo aluminijastih konstrukcij, odrov, streh, šotorov, videoprojekcij, led screenov ... Po novem naročnikom z najemom našega kakovostnega pohištva in profesionalne dekoracije prireditveni prostor spremenimo v popolno pravljico, fantastično kuliso čarobne noči, ki bo razvajala vse čute naročnikov in njihovih gostov.

Dejan seveda nenehno širi dejavnosti podjetja tako doma kot v tujini. Z ekipo in nekaj novimi sodelavci smo lani jeseni ustanovili agencijo PROMotion, kjer se od letošnjega leta ukvarjamo s celotno organizacijo in izvedbo maturantskih plesov ter s celotno organizacijo in izvedbo porok. Vse, ki nam zaupajo organizacijo in izvedbo katerega od teh pomembnih in prelomnih dni v življenju, za en dan obujemo v zvezdniške čevlje in jim po njihovih tradicionalnih ali odštekanih željah, naših bogatih, dolgoletnih izkušnjah in dostopnih cenah pričaramo nepozabni dan kot iz najlepših sanj, kjer bodo seveda glavna zvezda dogajanja. Počasi pa pripravljamo tudi mojo novo pesem," je povedala Natalija. Max je tako v prvem razredu in veliko bolj intenzivno doživlja svet okoli sebe v primerjavi z Oskarjem.

"Moram priznati, da je Max izredno užival že v vrtcu v domačem kraju, je pa hkrati izredno radoveden in vedoželjen otrok, tako da si je septembra zelo želel v prvi razred, kljub temu, da je rojen novembra in bi lahko s šolo še eno leto počakali. Max je škorpijon in za njih je že od začetka značilno, da si želijo samostojnosti. Otroci škorpijoni si želijo vse tisto, česar še tudi ne zmorejo. Pravzaprav je to stalnica malega škorpijona (smeh). Kar naprej si želi, da bi sam zmogel čim več in čim prej. Nad domačo osnovno šolo, razredničarko, sošolci je navdušen, ko je prvič zbolel, se mi je jokal od žalosti, ker ni mogel v šolo, pa bi rad ... Vse ga zanima, doma nam redno poroča vse o dogajanju v šoli, tako da smo z vsem na tekočem, veliko sprašuje tudi doma, tako da moram že zdaj marsikdaj pogledati v knjige ali na internet, da si osvežim spomin in mu znam razložiti (smeh). Z Oskarjem se imata izredno rada in velikokrat mi reče: Kako sem vesel, da sem dobil bratca! Velikokrat se igrata skupaj, on je ponosen, da je Oskarjev veliki brat, in Oskar je kot njegova kopija, v vsem ga oponaša (smeh). Max je izredno naklonjen mlajšim otrokom, ki ga zelo hitro vzljubijo, Oskar si ga je pa sploh vzel za svojega idola."

Neprecenljivi trenutki

Ob prihodu praznikov si bo Natalija z družinico privoščila nekaj prostega časa, ki ga bodo preživeli skupaj.

"Ti prazniki so namenjeni temu, da se družiš z družino in tistimi, ki so ti dragi. Zdaj je tak čas, da smo vsi zelo vpeti v delo in se razdajamo na vse konce. Da delamo in ne najdemo več tistih skupnih trenutkov. Spomnim se leta nazaj, ko sem bila mlajša in sta starša prišla iz službe. Cele popoldneve smo lahko preživeli skupaj, hodili na obiske in negovali stike. Zdaj so prazniki tisti čas, ko poskrbimo za to, da se dobimo, podružimo, pogovorimo, kaj dobrega pojemo in si povemo, da se imamo radi. Po novem letu pa ponovno pademo v tisti vsakdanji tempo. Družina je tisto bistvo, tista celica, ki nas drži pokonci. Vsaj midva z Dejanom delujeva tako, da je družina na prvem mestu. Čeprav so zdaj takšni časi, ko nas neusmiljen tempo dela preganja, ampak pri nama se kljub vsemu bistvo vrti okoli družine. Zavedanje, da je družina na prvem mestu. Tiste trenutke, ki so nam dani, da smo skupaj, so neprecenljivi in jih znamo še toliko bolj ceniti. In se jih neizmerno veselimo. Upam, da jih tudi dobro izkoristimo."

Božič bo družina preživela v ožjem krogu.

"Skupaj bomo pripravili kaj dobrega za pod zob, pojedli praznično večerjo, pogledali pod jelko, če smo bili dovolj pridni in nam je Božiček prinesel darila, in se še podružili, za kar nam čez leto ostane premalo časa. Oskar je bil lani še premajhen, zdaj pa je star enaindvajset mesecev in je že aktivno ter s svojimi velikimi očkami močno spremljal priprave na praznike ter malo tudi pomagal. Jelko bomo postavili na predbožični večer ali morda kak dan prej, ker se Max izjemno veseli okraševanja ..., ves mesec prej pa smo iz dneva v dan poskrbeli za izdelovanje in dodajanje dekoracije v hišo in okoli nje (nekaj novih trikov se je Max naučil tudi v šoli, pa nas je vse naučil tudi doma). Okraski za našo jelko so večinoma naravni. Babi Marika je nakvačkala snežinke in oblekla v kvačkanje nekatere kroglice, midva z Maxom sva z zlato bravo pobarvala orehe, pripravila suho sadje in cimetove palčke, lesene okraske ... Nasploh imamo doma radi naravne stvari. Vmes pa so seveda tudi svetleče bunkice in lučke, da se naša jelka sveti. Pa tudi pekli smo z otrokoma in babi sproti, npr. Miklavžu smo napekli čokoladne razpokančke, potem kokosove kocke, zdaj pred božičem še drobno masleno pecivo ... Imamo pravilo, da – ko delamo, vse, kar delamo, delamo skupaj, da lahko potem tudi uživamo skupaj ..."

Obdarovanje

Tudi k njim domov bo letos prišel Božiček, ampak Natalija in njen mož Dejan sta pri obdarovanju otrok precej stroga. "Najina otroka ne dobita vsega, kar si želita. Mi si večinoma podarjamo uporabne, praktične pozornosti. Potrošništvo je bolezen sodobnega časa oz. bolj bolezen staršev, ne otrok, saj prenašamo te potrebe na njih. Menim, da je odvisno, kakšna je družina in koliko posameznikom pomenijo te 'potrošniške' stvari. Seveda tudi Max gleda televizijo in vidi vse te reklame za igrače, ki bi jih imel. Ampak tako, kot moramo naravnati sebe, da ne strmimo po vseh teh dobrinah, ki jih, če smo odkriti, vseh res ne potrebujemo, tako moramo naučiti tudi svoje otroke. Pred leti sem imela obdobje, ko sem tudi pri sebi opazila, da sem padla v neki potrošniški val, ko sem si kupovala stvari vse povprek, četudi jih nisem potrebovala ... Potem pa mi te stvari niso pomenile čisto nič. Razvrednotile so se in mi vzele vse veselje. In verjamem, da tudi otroci, ki imajo vsega preveč in to prelahko dobijo, tega ne cenijo. Da zanje te stvari izgubijo vrednost." Po novem letu bo za Natalijo še posebej pestro, saj bo slavila svoj rojstni dan, ki ga je sicer praznovala v decembru. "Praznovanje mojega 40. rojstnega dne, ker zaradi obilice dela v decembru to ni bilo izvedljivo (smeh)."

  • Običaj, ki je tudi Nataliji zelo lep, je ogled božičnih jaslic. "Sama sem kot deklica spremljala tudi običaj postavljanja jasli. Nekaj sem jih videla tudi v živo. Še posebej veliko pa sem jih obiskala, ko sem z oddajo Po domače potovala po celi Sloveniji in jih predstavljala gledalcem," nam je še zaupala Natalija.

MIMA

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri