Natalija Verboten je resnično prava mojstrica, poglejte si, kako je tokrat presenetila svoje najbližje

Natalija Verboten je resnično prava mojstrica, poglejte si, kako je tokrat presenetila svoje najbližje (foto: Natalija Jelušič Babič) Natalija Jelušič Babič
19. 1. 2021

Priljubljena pevka rada pokaže, da se ne znajde samo za mikrofonom.

Je tudi mamica in žena, ki svoja dva sinova in moža rada razvaja z okusnimi sladicami. Že večkrat je pokazala, da se v kuhinji zelo spretno suče, svojim oboževalcem pa tudi pokaže, kakšnih dobrot se loteva. Tokrat je na vrsto prišla odlična sladica zagrebška kremšnita, ki se od navadne razlikuje po tem, da je na vrhu čokoladni obliv, kar daje prav posebno noto tej sladki dobroti.

"Spet nedeljska frizura ‘na petardo’ (kot pravi moj mož) in sladica - tokrat: ‘Zagrebška’ kremšnita na Zlatkin način. Zlatka je partnerica mojega očeta in dela najboljše kremšnite na svetu - po mojem mnenju. Včeraj sem jo spekla prvič, a zagotovo ne zadnjič," je ob fotografiji, na kateri je videti izjemno mladostno, zapisala Natalija.

S sledilci pa je nesebično delila tudi recept za zagrebško kremšnito za hitro in enostavno pripravo:

Sestavine:

  • listnato testo: 500 g (razdeljeno na 2 enaka dela),
  • 9 rumenjakov,
  • 400 g sladkorja - od tega 300 g za mešanico rumenjakov in 100 g za sneg iz 9 beljakov,
  • 1 velika žlica ruma,
  • 1,6 l mleka,
  • 2 vanilija sladkorja,
  • 180 g gladke moke,
  • 500 g smetane za stepanje,
  • sladkor v prahu

Priprava:
Listnato testo (2 kom) razvaljamo, napikamo z vilicami, da se ne dvigne, spečemo vsakega posebej in ohladimo.

1. V 1,5 dl mleka z el. mešalnikom vmešaj moko, vanilij sladkor, 300g sladkorja, rum in rumenjake do gladke mase.

2. Iz beljakov stepemo trd sneg, v katerega dodamo 100 g sladkorja.

V vrelo mleko (1,4 l) počasi vmešamo 1. maso in neprestano mešamo z mikserjem, da se masa zgosti medtem ko čisto rahlo vre, 4-5 min, na ne prevelikem ognju. Lonec v katerem boš kuhala, naj bo globok in ima debelo dno.

"Nato v to maso vmešamo - rahlo, z enakomernimi gibi, sneg iz beljakov (najbolje je , če ti pri tem nekdo pomaga). Zmes mešaj največ 1 minuto (spet med rahlim vretjem). To maso vlijemo v pekač na pečeno testo, da se dobro ohladi. Nato še dodamo smetano in še drugi del testa. Na koncu kremšnite razreži na kocke in posuj s sladkorjem v prahu ali premaži s čokoladnim prelivom (jedilno čokolado na rahli temperaturi stopim z nekaj sladke smetane). DOBER TEK!," je zapisala Natalija.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Natalija Verboten (@natalijaverboten)