Natalija Verboten: "Max se je razveselil bratca"

Natalija Verboten: "Max se je razveselil bratca" (foto: Natalija Jelušič Babič) Natalija Jelušič Babič
Vir: Story
19. 3. 2015

Dobre štiri dni pred določenim rokom poroda je Natalija Verboten v UKC Maribor rodila drugega sinčka, ki ga je družinica poimenovala Oskar. Fantič je prišel na svet s carskim rezom, saj se ni pravilno obrnil.

Natalija se dobro počuti, čeprav je to njen že drugi carski rez. Pri Maxu je bila namreč diagnoza predležeča posteljica. "Zaradi težav z zanositvijo sem imela kar nekaj operativnih posegov, tudi rodila sem s carskim rezom - zaradi predležeče posteljice ne moreš roditi naravno. V porodnišnici so mi že takrat rekli, da imam visok bolečinski prag. Ni me strah bolečine," je povedala Natalija, ki je tudi tokrat vedela, da jo čaka že znana preizkušnja. Ampak kot da bi vedela, je pričakovala, da bo rodila pred zastavljenim rokom, čeprav je mislila, da se bo to zgodilo morda še prej. "Zadnji dnevi so bili najtežji, čeprav sem se ves čas odlično počutila," je povedala.

Pevka je že po prvi nosečnosti ohranila odlično postavo in tudi drugič je bilo tako, da ji je zrasel le trebušček: "V nosečnosti z Maxom sem pridobila 14 kilogramov, ki sem jih v letu po porodu tudi izgubila. Od takrat imam spet isto težo kot pred porodom, to je 58 kilogramov, s katerimi se tudi najbolje počutim. (smeh) Ko sem se teden dni po porodu vrnila iz porodnišnice, sem imela že okoli pet kilogramov manj." Prav zaradi tega se tudi zdaj ne obremenjuje, da ji bodo pridobljeni nosečniški kilogrami delali preglavice. Le hormoni so pri ženskah lahko tisti, ki se v prvih tednih poigrajo s čustvi mamic.

"Neprespane noči in hormoni so pri Maxu naredili svoje, a so nama v teh trenutkih na pomoč priskočili najbližji, in ko se naspiš, malo odpočiješ, je vse spet tako, kot mora biti. Ko je naporno, vedno pomislim na vse boleče preizkušnje, ki so nama prišle na pot, in srečo, ki jo imava zdaj," nam je še zaupala Natalija. Max je pred prihodom dojenčka dobil novo sobico in zdaj se že veseli prihoda bratca, s katerim se bo lahko igral. Prav Max pa je tisti, ki je Oskarju izbral ime. Kot je Natalija povedala, je bil navdušen z liki iz risank in tako je prišel Oskar iz risanke Balonar Oskar in kaktus Špik.

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story11/2015

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 11/2015

Story 11/2015, od 12. 03. 2015

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri