Natalija Verboten: Pela bo z otroki!

Natalija Verboten: Pela bo z otroki! (foto: Natalija Jelušič Babič, osebni arhiv ) Natalija Jelušič Babič, osebni arhiv
Vir: Story
30. 12. 2015

Božič bo za pevko Natalijo Verboten nekoliko drugačen, saj ga bo prvič preživela v tako veliki zasedbi. Ob starejšem Maxu bo zdaj še bratec Oskar, ki je nedvomno vnesel veselje v njihov vsakdanji ritem.

Natalija se je že navadila na nov ritem zdaj že devetmesečnega Oskarja. Seveda je bilo potrebno nekoliko več organizacije, saj sta pri hiši zdaj dva dečka, ki potrebujeta veliko pozornosti. "Oskar je izredno zadovoljen, nasmejan, nezahteven devetmesečnik. Z Maxom se imata zelo rada in že od konca novembra z vriski in navdušenjem spremlja, ko z zlato barvo z Maxom barvava orehove lupine, želode, lešnike in druge naravne materiale, iz dneva v dan reževa, lepiva, pripravljava okraske, dekoracije po hiši, posejala sva božično žito, pečeva peciva in preizkušava nove recepte ... Skratka, prisoten je pri vseh naših predprazničnih dejavnostih. Me prav zanima, kako bo prvič doživel praznike," nam zaupa Natalija in nadaljuje: "Zadnji teden v novembru smo v vrtcu v skupini, ki jo obiskuje Max, imeli posebno delavnico, kjer si je vsaka družina izdelala adventni venček. Zdaj pa imam z modrimi vranicami v vrtcu redne vaje, ker bom na božično-novoletnem koncertu v OŠ v domačem kraju skupaj z Maxom in drugimi otroki zapela otroško pesem Snežinke."

Max in Oskar sta si že zdaj precej različna, a najpomembnejše je to, da je Max zelo dobro sprejel bratca, čeprav je imel med Natalijino nosečnostjo tudi manjšo krizo. "Karakterno so že vidne razlike. Max se je, recimo, zelo hitro navadil drugih ljudi in tudi prej jih je sprejel, tudi če jih ni poznal. Oskar pa je veliko bolj zadržan. Nekaj časa potrebuje, da se navadi človeka. Najbolj varno se počuti pri družini in pri tistih, ki ga dnevno obdajajo. Potrebuje svoj čas, posluša in gleda. V tem pogledu ni bil tako hiter kot njegov starejši bratec. Oskar je bolj pazljiv, opazno je, da je po horoskopu ribica. In za ribe je značilno, da so nežne in stikov nikoli ne vzpostavijo prve. Riba je dobra opazovalka, in to za Oskarja še kako drži! Max je škorpijon in zanje je že od začetka značilno, da si želijo samostojnosti. Otroci škorpijoni si želijo vse tisto, česar še ne zmorejo. Pravzaprav je to stalnica malega škorpijona. (smeh) Kar naprej si želi, da bi sam zmogel čim več in čim prej. Ko pa ugotovi, da česa ne zmore ali da mu česa še ne dovolimo, izbruhnejo njegova čustva. Letos je pri Maxu še posebej zabavno, saj je prvo leto, da se ga viroze v vrtcu ne primejo tako pogosto, kot so se prejšnja leta. Zdaj se mi zdi, da se po porodu bolj držijo mene. (smeh) Max je navdušen nad vrtcem, programom in prijatelji. Vsak večer uživa v branju pravljic in neizmerno uživa, ko te potem pripoveduje prijateljem v vrtcu. Letos sodelujejo tudi pri mini bralni znački in dobili so nalogo obnove pravljice. To mu je bilo zelo všeč in pisano na kožo. Užival je in želel si je še več," pripoveduje Natalija.

Ni skrivnost, da ima Natalija ob sebi čudovita taščo in tasta, ki ji veliko pomagata, saj sta z možem Dejanom nenehno vpeta v delo. Kadar pa so skupaj, se v celoti posvetita vzgoji otrok. "Pri nama je zadnja beseda v vzgoji tistega, ki je v danem trenutku ob otroku. No, predvsem z Maxom, saj je Oskar še premajhen. Max je navihan petletnik, ki spretno manipulira z odraslimi. Kot vsak otrok. Zelo dosleden moraš biti, da ne popustiš. Z Dejanom naju nenehno preizkuša in hitro te 'obrne'. Ravno pred nekaj dnevi, ko se je Dejan vrnil domov, ga je Max prepričal, da sem mu dovolila, da mu da sladkarije. Dejan mu je seveda verjel, dokler nisem prišla in povedala, kaj je bilo dovoljeno in kaj ne. (smeh)"

Čeprav trenutno živimo v potrošniški naravnanosti velikih korporacij, ki nas iz dneva v dan napadajo z dobrinami, ki bi jih morali imeti, se Natalija zaveda, da je treba s tem ravnati v pravilnih in razumnih merah. "Živimo v takšnem času, da se moramo prilagoditi tistemu, kar nas obdaja, četudi nam ni všeč. Mislim predvsem na vse te tehnične stvari. Določene stvari so prišle tako daleč, da jih otroci morajo znati (npr. ravnanje z računalniki). Za našo družino lahko rečem, da imamo to srečo, da živimo na deželi in da je Max strašansko rad v naravi, na kolesu, na igrišču z vrstniki. Ima vse to, kar smo imeli mi, ko smo bili mlajši in nismo imeli računalnikov, televizije ... Doživlja to življenje zunaj, in to mi je pomembno. Seveda tudi igra igrice na računalniku, ampak vse to mu dovolimo v časovnih omejitvah," pravi.

Skoraj vsako leto se Natalija skupaj z Dejanom in Maxom odpravi tudi na ogled kakšne prestolnice. Lani in leto prej so bili na Dunaju. "Z Dejanom nama je Dunaj zelo všeč in v času božiča že tradicionalno zahajava tja. Imela sva rezerviran termin, a sva ga morala zaradi drugih obveznosti odpovedati. Tako smo bili v večjih mestih po Sloveniji. Ogledali smo si čudovito Ljubljano, Maribor in druga mesta. Še kakšno bi si radi, če bo seveda zdravje malčkov dobro. Drugo leto pa bo zagotovo lažje, saj bo Oskar večji," še pove.

Novi projekti

Z ekipo bodo pričarali nepozaben dan

Medtem ko je bila Natalija nekoliko manj prisotna na sceni, je v podjetju Bumerang pripravljala nove projekte.

"Najin Bumerang se poleg trženja mojih nastopov in nastopov različnih drugih izvajalcev ter s piarjem za mnogo drugih izvajalcev in podjetij ukvarja tudi z organiziranjem prireditev odprtega in zaprtega tipa, profesionalnim ozvočenjem, razsvetljavo, postavitvijo aluminijastih konstrukcij, odrov, streh, šotorov, videoprojekcij, LED-zaslonov ...). Dejan seveda nenehno širi dejavnosti podjetja tako doma kot v tujini. Z ekipo in nekaj novimi sodelavci smo jeseni ustanovili agencijo PROMotion, kjer se od letos ukvarjamo s celotno organizacijo in izvedbo maturantskih plesov ter s celotno organizacijo in izvedbo porok. Vsem, ki nam bodo zaupali organizacijo in izvedbo katerega od teh pomembnih in prelomnih dni v življenju, bomo za en dan obuli zvezdniške čevlje in jim po njihovih tradicionalnih ali odštekanih željah, naših bogatih, dolgoletnih izkušnjah in dostopnih cenah pričarali nepozaben dan kot iz najlepših sanj, kjer bodo seveda glavna zvezda dogajanja," pove Natalija.

Napisala MIMA
Fotografije Natalija Jelušič Babič, osebni arhiv
Pričeska Kristijan Skamljič

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story52/2015

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 52/2015

Story 52/2015, od 23. 12. 2015

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri