Natalija Verboten toži RTV SLO za več tisoč evrov!

23. 12. 2013 | Vir: Nova
Deli
Natalija in Dejan

RTV Slovenija je po pričevanju naših virov Verbotnovo izkoristila za ideje, ji ukradla scenarij oddaje in ga lansirala na male zaslone v okviru lastne produkcije – oddaje Slovenski pozdrav.

Letos jeseni je na male zaslone RTV Slovenija prišla nova oddaja Slovenski pozdrav, katere voditeljsko taktirko je prevzel Blaž Švab. Seveda je ob Blažu na razpis kandidiralo več izbrancev, med njimi tudi Natalija Verboten.

Takrat je Natalija povedala, da je bila skupaj s svojim in moževim podjetjem Bumerang povabljena na razpis. Oddala sta svoje ideje, scenarije in čakala na odgovor.

Medtem so minili meseci in oddaja se je začela predvajati pod nazivom Slovenski pozdrav, v voditeljski vlogi pa je bil član skupine Modrijani.

Zakonca sta, kot smo izvedeli, bila šokirana, ko sta zagledala prve oddaje, ki so bile dejansko kopija njunih predloženih sinopsisov.

Izvedeli smo, da sta zakonca Bojič Verboten prek odvetnika Francija Matoza in njegove odvetniške pisarne Matoz proti RTV Slovenija vložila tožbo, vredno več sto tisoč evrov.

Več o tožbi lahko preberete v aktualni številki revije Nova, za katero je Natalija tudi dala izjavo.