Natalija Verboten se uči tujega jezika

Natalija Verboten (foto: revija Lea) revija Lea
Vir: Story
30. 5. 2014

Pevka Natalija Verboten se je odločila, da bo razširila svoje znanje tujega jezika. Glede na to, da Štajerci v večini bolj ali manj govorijo in razumejo nemško, si je sama poiskala strokovno pomoč.

Čeprav je angleščina navzoča kot glavni tuj jezik v večini slovenskih šol, dajejo na Štajerskem velik poudarek tudi na nemškem jeziku.

Glede na naravo dela podjetja Bumerang, ki ga imata Natalija in njen soprog Dejan, bo dobro znanje nemškega jezika koristilo tudi pevki, saj imajo s podjetjem čedalje več dela čez mejo (doma sta manj kot kilometer od meje z Avstrijo) in tako Natalija potrebuje tekoče znanje nemščine v poslovne namene.

Pa tudi za nastope na nemškem govornem območju.

Zato ni oklevala. Poiskala si je pomoč pri znanem jezikovnem centru tujih jezikov, ki ponuja individualne tečaje.

Vozi se v Maribor

"Berlitz je največja jezikovna šola v svetu, saj so prisotni v več kot 70 državah, kjer deluje 550 jezikovnih centrov. V Sloveniji pa bodo prihodnje leto slavili 20. obletnico," pove Natalija.

Pevka že nekaj tednov pridno obiskuje tečaj, ki poteka v jezikovnem centru v Mariboru.

"Imajo jih še v Ljubljani, Celju, Kranju in Novem mestu, a Maribor je meni seveda najbližji. Všeč mi je bilo to, da so me pred začetkom tečaja povabili na svetovalni pogovor. Sprejela me je področna direktorica Berlitza v Sloveniji Beatrice Šlamberger in se z mano temeljito pogovorila o mojih željah in potrebah pri znanju nemščine.

Naredili sva preizkus mojega predznanja in na podlagi tega mi je predlagala najprimernejši program. Zdaj se redno srečujem tudi s pomočnico direktorice Barbaro Poljanec, ki je vodja jezikovnega centra v Mariboru.

Vsak center ima namreč svoje svetovalce, ki so na voljo za izbor najboljšega programa," še pove Natalija.

Natalija se je odločila za tečaj v jezikovni šoli Berlitz.

Pridna učenka

Natalija se je odločila za individualen program, kjer poučevanje poteka po posebni metodi. "Tečaj poteka izključno v tujem jeziku. Tudi učitelji so skrbno izbrani in usposobljeni za strokovno delo. Všeč mi je, da te spodbujajo pri uporabi jezika.

Ne samo v govoru, ampak tudi v razmišljanju.

Praktična uporaba jezika je temeljnega pomena, saj te z njo usmerijo do cilja in se popolnoma prilagodijo potrebam učenca. Recimo tudi slovnica, ki nam je bila v šoli vedno najbolj nezanimiva, je tukaj predstavljena na naraven, uporaben način.

Popolnoma drugače, kot je bilo recimo dolgočasno urjenje v šoli. Torej, vse poteka skozi konverzacijo."

Natalija bo tako pridobljeno znanje lahko s pridom uporabljala tudi pri poslu.

"Vzporedno s tečajem treniram tudi avtentično izgovorjavo z domačim govorcem, v mojem primeru učiteljico Anito, prejela pa sem tudi učno gradivo za utrjevanje znanja doma. S pomočjo zgoščenke lahko vadim slušno razumevanje in pravilno izgovarjavo."

Nova Story že v prodaji

Story