Natalija Verboten uživa v materinstvu: "Smo radovedna družina"

Natalija Verboten uživa v materinstvu: "Smo radovedna družina" (foto: Natalija Jelušič Babič) Natalija Jelušič Babič
Vir: Lady
28. 7. 2017

Pevka Natalija Verboten bo z družinico preživela nekaj prostih trenutkov ob morju. Šolske obveznosti so se za njenega starejšega sina Maxa končale in z Oskarjem že vsak dan uživa v domačem bazenu.

Natalija ima lepe spomine na svoje otroštvo in želi si, da bi tudi sinova doživela tako lepe trenutke, ki bi jima ostali v večnem spominu.

"Moje prvo morje je bilo v Novigradu, kamor smo se vedno znova vračali. Tam sem, kolikor vem, tudi splavala, v četrtem ali petem letu starosti, in tudi prva nesreča se mi je zgodila tam ... kot nekajletna punčka sem se smukala po skalah v bližini naše družbe, s katero smo bili skupaj na morju, občudovala ribice v morju, ki so se svetlikale v vodi... in baje kar nenadoma po nerodnosti izginila pod gladino. Prvi je to opazil stric Bojan in me rešil ter si pri tem na ostri skali prerezal peto," se spominja Natalija, ki ima še danes veliko spoštovanje do morja.

"Potem sem odšla kot otrok v kolonijo, ampak sem hitro ugotovila, da nisem tip človeka za to. Po dveh ali treh dnevih sta na srečo pome prišla starša. Priznam, da sem precej samotarska, in takšna sem bila že v otroštvu, samo da sem takrat mislila, da je nekaj narobe z mano, da bi morala biti bolj družabna. No, pa sem kot odrasla spoznala, da je vse okej. (smeh) Medtem ko je moj starejši sin Max izredno družaben že od malega in bo, ko bo malce starejši, zagotovo šel tudi na tovrstno letovanje ..."

Skupaj z družino zelo radi letujejo na slovenski obali, redno pa se vračajo tudi v Dalmacijo. "Z Dejanom sva zaljubljena v slovensko primorje, kjer smo redni gosti in se radi vračamo, že vseh 11 let, odkar sva skupaj, pa vsako leto letujemo v manjšem družinskem hotelu na Pagu, na celini, kjer je, kot bi bil v naših Goriških brdih ali v Toskani. Tam pridelujejo svoje vrhunsko vino, pršute, olivno olje, sir, znani so po vrhunski kulinariki in tudi tja se bomo zagotovo redno vračali." Prav na Pagu je svoje prvo morje doživel tudi Natalijin mlajši sin Oskar.

"Vsi štirje smo se tri mesece po rojstvu mlajšega sina, maja predlani, odpravili na Pag v prej omenjeni družinski hotel. Seveda je bilo pakiranja veliko več kot zdaj, ko je Oskar pri dveh letih in štirih mesecih že pravi korenjak in sploh noče več sedeti v vozičku, temveč samo hoditi in hoditi ter vse početi sam (smeh), tako da nam vozička ni treba več jemati s sabo. Je pa vse pakiranje hitro pozabljeno ob njunih vzklikih navdušenja. Ravno prejšnji vikend sem ju peljala v Velenje, kjer sem živela 24 let, in najprej smo šli na velenjsko plažo poslušat tonsko vajo skupine Šank Rock pred večernim nastopom (najino podjetje Bumerang skrbi za celotno tehnično izvedbo njihovih koncertov, Dejan je njihov tonski tehnik, sinova pa že velika oboževalca), potem sem ju odpeljala malo po Velenju, pa na otroško igrišče, brez najboljših čevapčičev tudi ni šlo (smeh), pa na sprehod ob enem od velenjskih jezer, kjer je prekrasno, nazadnje pa še na najboljši sladoled v mestu... In zvečer sta mi (no, pa še nekaj dni za tem) v en glas govorila: Mami, hvala, bil je prelep izlet!"

Oba sinova rada raziskujeta

Oskar in Max obožujeta morje in tudi pri njih doma že odštevajo dneve do odhoda. "Že doma v bazenu je takšno vriskanje, da skorajda ni za opisati. (smeh) Prejšnji teden sta se na Maxovo povabilo prišla kopat prijatelja in še ne dveinpolletni Oskar se jim je seveda takoj pridružil, skočil z rokavčki v bazen in kar zaplaval. Tega do takrat še ni naredil. Max je njegov veliki brat in veliki vzornik. Na morju smo ležerni, po zajtrku se odpravimo kopat, ko je najmočnejše sonce, gremo počivat v sobo, potem spet kopanje in igranje v vodi, proti večeru gremo malo raziskovat kraje, kjer smo, obvezna sta minigolf in namizni tenis. Potem pa otroka tako in tako podležeta utrujenosti in zaspanosti. Na morju si radi ogledamo čim več najrazličnejših znamenitosti kraja, kjer smo. Za nas velja, da smo precej radovedna družina. Zanimajo nas zgodovina, arhitektura, narava, kulinarika ... Sicer pa smo tudi radi doma, saj je poletje čas, ko smo v najinem družinskem podjetju Bumerang izredno delavni. Imamo bazen in večino poletja preživimo ob njem in v njem, poleg tega gremo za kakšen teden na morje, več nam zaradi službenih obveznosti v kosu ne uspe. Večkrat skočimo tudi na kakšen krajši izlet po Sloveniji, saj Maxu in Oskarju pokazati lepote in želiva bisere naše prelepe domovine, ki sva jih midva dodobra spoznala tudi po zaslugi najinega dela. Gremo recimo v Prekmurje, Goriška brda, Posočje, Piran, na Kras, Gorenjsko ... Letos si je Max še posebej zaželel v Postojnsko jamo."

Seveda pa bo poletje pri Natalijini družini zaznamovano tudi z delom. "Z možem imava podjetje Bumerang, ki se ukvarja s profesionalnim ozvočevanjem, razsvetljavo, postavitvijo aluminijastih  konstrukcij, odrov, streh, LED-zaslonov ... Po novem naročnikom z izposojo našega kakovostnega pohištva in profesionalne dekoracije prireditveni prostor spremenimo v popolno pravljico, fantastično kuliso čarobne noči, ki bo razvajala vse čute naročnikov in njihovih gostov.  Dejan seveda nenehno širi dejavnosti podjetja, tako doma kot v tujini. Ukvarjamo se tudi s celotno organizacijo in izvedbo maturantskih plesov ter s celotno organizacijo in izvedbo porok. Vse, ki nam zaupajo organizacijo in izvedbo katerega od teh pomembnih in prelomnih dni v življenju, za en dan obujemo v zvezdniške čevlje in jim po njihovih tradicionalnih ali odštekanih željah in z našimi bogatimi dolgoletnimi izkušnjami in dostopnimi cenami pričaramo nepozabni dan kot iz najlepših sanj, ko bodo seveda glavna zvezda dogajanja."

Obletnica poroke

Natalija se je pred devetimi leti poročila in z Dejanom vsako leto dogodek proslavita. "Ja, pred devetimi leti sva se poročila na travniku pred gostilno Pec in bilo je nepozabno. Godalni kvartet nama je zaigral, medtem ko sva se sprehodila po potki do matičarke, obred je bil ganljiv, tako da sem kot prava nevesta potočila solze, kosilo smo imeli v gostišču, potem pa sva goste posadila na avtobus in jih za dva dni odpeljala na izlet po Sloveniji. Saj ne morem verjeti, da je teh devet let tako hitro minilo in da sta zdaj z nama tukaj že Max in Oskar ... Radi se vračamo sem in uživamo v njihovem gostoljubju in odlični domači kulinariki."

Najbolj špasna prireditev

Že tretje leto zapored poteka prireditev Špas na vas, festival iger, kulinarike in glasbe, kjer bo kot gostja 27. avgusta nastopila tudi Natalija. "To je najbolj zabavna in špasna prireditev od vseh, na katerih sem sodelovala v vseh več kot 20 letih svojega nastopanja in vodenja ... Toliko veselja, zabave in smeha na kupu, da se skorajda ne da opisati. To je treba doživeti v živo!!! Prireditev že odmeva po vsej Sloveniji in sosednjih državah. Letos na Javoršici pri Moravčah, 25., 26. in 27. avgusta organizatorji pričakujejo 20 tisoč obiskovalcev.

Ena izmed novosti letošnjega festivala bo tudi rokovski uvod v tridnevno zabavo s skupino Big Foot Mama in predskupino MATES ter domačimi LUSTERDAM. Za odlično vzdušje bodo poskrbele številne narodno-zabavne skupine, ki bodo izvedle več kot 500 pesmi. Poleg glasbenih skupin bodo za zabavo in smeh poskrbele tudi Top šit igre, ki najbolj pogumne obiskovalce vabijo, da se preizkusijo v hitrostnem žretju in pitju ter brez strahu skočijo v blato."

MIMA

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri