Natalija Verboten: Uživa v nogometni vročici!

Nogometno himno Slovensko srce sta za Natalijo spisala avtor glasbe in aranžmaja Zvone Hranjec ter avtor besedila Igor Pirkovič. (foto: Aleš Bravničar) Aleš Bravničar
Vir: Govori.se
7. 6. 2010

Slovensko srce je naslov nove skladbe Natalije Verboten, ki se tokrat predstavlja v novi, navijaški luči. In četudi se zdi na prvi pogled malce nenavadno, da ženska podpira izključno moški šport, je za Natalijo to nekaj povsem običajnega, saj je bila tudi sama športnica in še danes kdaj pa kdaj tudi sama igra nogomet!

Pa recite, da so ženske samo za štedilnik, se smeji Natalija, ki je med drugim v najstniških letih trenirala celo streljanje z zračno puško. "Res sem velika zagovornica in tudi ljubiteljica športa in tudi pomembnejše tekme naših reprezentantov spremljam že od nekdaj. To, da je nogomet moška zadeva, je samo predsodek," razmišlja.

S športom se sicer rada ukvarja čisto ljubiteljsko, v smislu 'zdrav duh v zdravem telesu' in tudi tako lažje premaguje stresen življenjski tempo, v katerem živimo. Poskusila je že marsikaj, najraje pa igra namizni tenis in badminton ter plava, v srednji šoli pa je zelo rada igrala rokomet, košarko, odbojko.

"Nogomet igram samo na družinskih piknikih, ko se v bistvu gremo nekakšno družinsko prvenstvo. No, to so tudi vse moje izkušnje z nogometom. Seveda pa ga spremljam po televiziji, ampak priznam, da samo takrat, kadar igrajo naši, sicer si moram v času velikih prvenstev (na primer FIFA) poiskati kakšno drugo zaposlitev, kot verjetno velika večina slovenskih žensk, ker mož takrat zame nima časa, hahaha…  Je pa moja velika želja, da bi si eno pravo nogometno tekmo ogledala na veeeelikem stadionu sredi velike množice… ker mi to doslej še ni uspelo, me pa zanima, kako je v živo doživeti tak spektakel (doslej so bile pri nas vse karte že prej razprodane, na ogled v tujino pa še nisva šla)."

"Po svojih izkušnjam apeliram na vse tiste, ki mislijo, da je nogomet izključno moška domena, da se morda priključijo nogometni vročici in bodo videle ne le, da je to odlična zabava, ampak da bodo tudi njihovi moški nad tem več kot navdušeni. Sama sem razmišljala, kako naj v tej nogometni vročici 'ukradem' malo pozornosti in upam, da mi bo to s to navijaško skladbo Slovensko srce uspelo."

Priporočamo