Natalija Verboten: Zvezda med narodnjaki

Vir: Lea
10. 6. 2009

Pred kratkim je Natalija Verboten naredila velik korak v smeri narodno-zabavne glasbe. Skupaj z ansamblom Modrijani je v duetu zazvenela pesem z naslovom Spomni se.

Natalija je zadnjo narodno-zabavno skladbo posnela pred dobrima dvema letoma. Bila je poskočna polka bratov Avsenik.

‘’Gledalcem je bila očitno zelo všeč, saj so me od takrat neprestano spraševali, ali bom posnela še kakšno narodno-zabavno pesem. In ko sem bolj resno pomislila, sem si zaželela sodelovanja z Modrijani, katerih glasbo in izvajanje sem spremljala vsa leta vodenja narodnozabavnih oddaj na TV Slovenija,’’ pripoveduje Natalija.

Lansko poletje je tako padla beseda prav na noč Modrijanov, ki vsako leto poteka na Dobrni. Fantje so si po zmagi na Festivalu slovenske polke in valčka zaželeli, da bi postavna pevka in voditeljica napovedala njihovo zmagovalno pesem.

‘’Natalija se je zaradi napovedi ene pesmi pripeljala na Dobrno in odvodila tako, kot smo si zamislili. Uauu, smo si rekli, zdaj se zavedamo, kako ji je uspelo na vseh področjih, ki se jih je lotila,’’ nam je zaupal Rok, pevec in harmonikar ansambla.

Modrijani

Modrijani so v svetu domače glasbe zapisani kot ansambel, ki je priljubljen pri ljudeh in na katerega nastope prihajajo množice mladih zagretih ljubiteljev dobrih zabav.

‘’Nisem si predstavljala, da so fantje tako mladi in uspešni. Po devetih letih nizanja uspehov so odlični glasbeniki, ki so vsa ta leta osvajali tako prve nagrade strokovne žirije kot tudi prve nagrade občinstva. V realnem življenju pa so tako skromni, ne vzvišeni in z ljubeznijo še vedno čisto predani glasbi,’’ doda Natalija. Vsi štirje fantje pa so si značajsko povsem različni.

‘’Za Roka, harmonikarja, obstaja le narodno-zabavna glasba. Je zelo hudomušen fant, ki rad pripoveduje šale. A zase poudarja, da je na odru čisto drugačen. Blaž, pevec, je zelo resen, odgovoren in pravi romantik. Brata Peter, kitarist in pevec, ter Franjo, basist in pevec, sta tipična brata s simpatičnimi fintami, kot jih imajo samo bratje. V njihovi družbi ni nikoli dolgčas, še več, vedno je zelo zabavno,’’ zaupa Natalija.

Sodelovanje

Takoj po pogovoru sta za sodelovanje poskrbela Natalijin Dejan in Rok. Vsi so imeli enako vizijo in želje, kar je olajšalo sodelovanje. ‘’Želeli smo zapeti valček, za katerega bi nam melodijo spisal njihov stalni sodelavec Brane Klavžar. Zaželeli smo si tudi čutno, življenjsko besedilo, ki ga je spisal Jože Galič, Smiljan Greif pa je poskrbel za njeno priredbo in skladba je tako nastajala vse do začetka letošnjega leta, ko smo jo z Modrijani prvič slišali.’’

Pesem so v živo predstavili marca na koncertu v Zrečah in publika jo je takoj sprejela za svojo. ‘’Že na vajah smo začutili, da nam pesem sede,’’ je še dodal Rok.

Priporočamo