Nataša Bešter: Hribi jo napolnijo z energijo

Nataša Bešter: Hribi jo napolnijo z energijo (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
Vir: Lady
1. 11. 2016

Nataša Bešter je zagotovo poznan televizijski obraz, dejavna je tako pred kot tudi za kamero, saj poleg voditeljske in producentske funkcije pri oddaji Štiri tačke slednjo opravlja tudi pri oddaji ZA zdravje in Moj dan, ki jo pripravlja skupaj s hčerko Ano. Vsakodnevne stresne prepreke pa preskakuje s pomočjo športa in izleti v naravo.

Čas gojenja in shranjevanja domače zelenjave, ki jo Nataša prideluje doma, se je za letos zaključil, zato ima sedaj malce več časa za športne aktivnosti, med katerimi obožuje jogo in hribolazenje.

"Včasih smo veliko hodili po hribih, zadnje dve leti pa smo imeli veliko dela z gradnjo in opremljanjem nove hiše in urejanjem vrta, pa nisva našla kakšnega posebnega časa za kaj drugega. Zato sva se letos junija z Dinom odločila, da bova začela počasi spet hodit v hribe. Ker sem bila sama brez posebne kondicije, razen tiste, ki sem jo dobila pri sprehodih z našima psičkama Bajko in Zoyo, sva začela počasi. Najprej s hojo okoli našega Loškega gradu, nato je prišla na vrsto Križna gora nad Škofjo Loko in potem Šmarna gora ... Potem te kar zagrabi in komaj čakaš, da boš spet šel," je svojo izkušnjo opisala Nataša, ki vedno izbere lepe dneve, da lahko potem na vrhovih še malo uživa na soncu. Tako sta v dveh mesecih spoznala še nekaj lepot naše Slovenije in želita to nadaljevati. Prvič sta bila tudi na Joštu nad Kranjem, pa na Krnici nad Kranjsko Goro, najlepše pa je bilo na Vogarju, od koder je čudovit pogled na Bohinjsko jezero.

"Tu imaš res občutek, da se čas ustavi. Zdi se ti, da ne more biti lepšega na svetu. (smeh) Seveda so za prave hribolazce to le drobtinice, ampak nama je pomembno, da se imava na teh poteh lepo in da imaš dober občutek, ko prideš na vrh. Istočasno pa narediš še nekaj več za svoje zdravje." Idej za nove vrhove jima ne zmanjka, naslednjič bosta s seboj vzela tudi oba vnučka Davida in Dana.

Šmarna gora ima posebno mesto

Tudi zato, ker se Nataša in Dino nad Ljubljano občasno odpravita kar med službo. "Na vrhu si vzameva urico zase, sediva na soncu in uživava v enkratnem razgledu. Potem se vrneva v pisarno in delava naprej, veliko lažje, kot bi sicer," je priznala Nataša, ki je z možem letos prvič preizkusila tudi jogo. Spoznala sta Blaža Bertonclja, ki je mednarodni učitelj joge, somatski gibalni pedagog in joga terapevt. Že po prvi uri v Parinama in Devi joga centru sta bila tako navdušena, da sta komaj čakala naslednje ure. "Pri najinih letih je res dobrodošlo, da se naučiš pravih vaj, ki ti pomagajo, da bo tvoja hrbtenica čim dlje zdrava, da se naučiš pravilno dihati, in kot uči naš učitelj Blaž, da znaš vse, kar se naučiš na vajah, potem prenesti tudi v vsakdanje življenje."

Tekst: A. K.

Priporočamo