Nataša Bešter in njeni kužki: Poleg veselja še skrbi

2. 2. 2018 | Vir: Story
Deli
Nataša Bešter in njeni kužki: Poleg veselja še skrbi (foto: Osebni arhiv)
Osebni arhiv

Ustvarjalca priljubljenih televizijskih oddaj Pika na i in Štiri tačke, Dino in Nataša Bešter, sta se z zgodbo o izgubi psičke marsikomu usidrala v srce. A veselje je kmalu premagalo žalost, za kar je poskrbela njuna nova pasja sopotnica Hana, katere prigode lahko spremljate tudi na Natašinem profilu na Facebooku, ki ima že ogromno sledilcev!

Pred meseci je v družino Bešter in v oddajo Štiri tačke prišla bernska planšarka Hana, katere zgodbe lahko spremljate tako v oddaji Štiri tačke, kjer pomaga Nataši in Dinu, kot tudi na Natašinem profilu na Facebooku, kjer Nataša tudi velikokrat poda svoja razmišljanja in nasvete: "Ta pasma obožuje sneg. Ko je letos zapadel prvi sneg, sta si tudi Hana in yorkica Zoya dali duška ter se lovili po belem vrtu. Proti večeru pa je sneg malo pomrznil in na zadnjem sprehodu je imela Hana smolo. Malo čudno je stopila v sneg in si pri tem poškodovala krempeljček," pove zaskrbljeno Nataša in doda, da imajo srečo, da živijo zelo blizu Klinike Loka, na kateri že vsa leta skrbijo za njihove psičke.

Lani je namreč prav tam eden od najboljših ortopedov Marko Novak njihovi Bajki operiral križne vezi, letos pa je pri njem bila že Hana, da ji je odstranil nesrečni krempeljček. "Seveda je to veliko manjši poseg, pa vseeno je mala Hana potem prišla domov z obvezano tačko. Tri dni smo jo hodili na kliniko prevezovat in vedno sproti smo se smejali, saj so ji tačko vedno obvezali z drugo barvo povoja. Ko pa se je Marko odločil, da se mora tačka naprej zdraviti brez povoja, je dobila ovratnik, za katerega smo se na začetku malo bali, da jo bo preveč oviral, a ga je kar dobro prenesla," doda Nataša, ki pa je na kliniko morala odpeljati tudi 13-letno Zoyo, ki je začela težko dihati, in je bila nadvse zaskrbljena za njo.

"Prav nič pa nisem bila zaskrbljena zaradi tega, kako bo prenesla pregled, saj si na Kliniki Loka veterinarji vzamejo čas, da se pes sprosti, in nato opravijo vse preglede. Naredili so ji rentgen in ultrazvok srčka, saj je pri njenih letih velikokrat že malo opešan, vendar so pokazali, da je Zoya za svoja leta v odlični kondiciji, srček in pljučka so brez problema, le malo bronhitisa ima." Natašo velikokrat gledalci oddaje Štiri tačke sprašujejo, katero veterinarsko kliniko bi jim priporočila, in rada pove, da imamo v Sloveniji veliko odličnih veterinarjev, a vseeno sama najbolj zaupa prav Kliniki Loka, tudi zato, ker sta bila z direktorjem Stašem Bernikom sošolca in se poznata že iz osnovne šole.

"Staš je odličen veterinar in zato je taka tudi vsa njegova ekipa, v kateri sta že omenjeni Marko Novak, specialist ortopedije, in Igor Firm, specialist internist. Zelo pa je pomembno, da je veterinar tudi človek, ki ima velik čut za živali in lastnike, ki jih zelo skrbi za njihove pse in mačke ter druge živali, ki jih pripeljejo k njim. To je pomembna kakovost, ki pri osebju na veterinarskih klinikah še kako šteje," doda za konec Nataša.

Foto: osebni arhiv

Cosmopolitan

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Cosmopolitan3/2018

Naročite se na revijo Cosmopolitan:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 3/2018

Story 3/2018, od 18. 01. 2018