Nataša Bešter prodajala kapice za brezdomne živali

Vir: Lea
9. 12. 2016

Gledalci oddaje Štiri tačke sprašujejo, od kod voditeljici Nataši Bešter toliko lepih in zanimivih kapic v vsaki oddaji. Nataša se smeji in pove, da je letos konec poletja pripravila veliko akcijo za brezdomne živali. Vse kapice iz prejšnjih sezon je prek FB prodala in ves denar, ki ga je dobila, namenila za hrano za brezdomne kužke in mucke. Bilo ga je za 500 evrov, kar ni majhna vsota.

Nataša Bešter prodajala kapice za brezdomne živali osebni arhiv

Prav v tem času sta se po nekaj letih spet našli z Urško Smole iz Slovenske Bistrice. Z Urško sta se prvič videli pred 15 leti. Takrat je Natašina psička, bernska planšarka Tisa, imela mladičke. Tisa je bila velika ljubljenka Beštrove družine in tudi vseh gledalcev oddaje Štiri tačke, saj je v njej nastopala 10 let, od rojstva pa do smrti. No, takrat je šest Tisinih mladičkov takoj našlo svoj dom, sedmo psičko Bonni pa so Beštrovi obdržali doma.

Ker pa je bila mala Bonni zelo dominantna in alfa psička, so se ustrašili, kako se bosta razumeli s Tiso, ko Bonni zraste, je zato mala nagajivka našla ljubeč dom pri Smoletovih. Urškin oče Vlado je bil podpredsednik bernskega društva in poznavalec te pasme.

Bonni je dobila novo ime, postala je Vita in je veliko let lepšala življenje vsem Smoletovim. Tako se je rodilo lepo prijateljstvo teh dveh družin. "Žal nas je letos spet povezala Vladova smrt in Urška je svojo žalost premagovala tudi z delom. Izdeluje unikatna kvačkana oblačila in tako je naredila nekaj kapic zame in za oddajo Štiri  tačke. Zelo me je razveselila, saj sem jaz skoraj vsak dan na terenu, in ker je hladno, mi vsaka kapa pride zelo prav.

Urška mi skoraj vsak teden pošlje kakšno novo, tako da jih imam res že zelo veliko. Vsaka je malo drugačna, vse pa so mi zelo ljube. Včasih se pošaliva, da najina očeta tam na drugi strani mavrice kartata (zraven pa z repkom mahata Tisa in Vita)  in sta zelo vesela, da midve tako lepo sodelujeva. Urška bo konec leta nekaj kapic podelila tudi nagrajencem naše nagradne igre Štiri tačke. Še en dokaz, da živali združujejo ljudi, navadno za vedno ...," sklene Nataša.

Priporočamo