Nataša Bešter zaupala recept za zdravo pico

Nataša sestavine za 
pico najde v Ekološki 
trgovini Kalček. (foto: OSEBNI ARHIV) OSEBNI ARHIV
Vir: Lady
15. 2. 2019

Televizijska voditeljica Nataša Bešter nas je v toplejših mesecih obveščala o dogajanju na svojem vrtu in vseh trikih, ki jih pri urejanju domačega vrtička lahko uporabite. 

Tokrat pa se je podala v zavetje svoje tople kuhinje in nam zaupala recept za pico, takšno, ki vas ne bo spravila v slabo voljo zaradi odvečnih kalorij. Pica je jed, ki zadiši skoraj vsem ljudem. Tudi Beštrovi se včasih ustavijo na Brezovici pri Mrlačniku, kjer imajo odlične pice. Kadar pa delajo pico doma, jo naredijo malo drugače. Nataša namreč testo pripravi kar iz cvetače, kozjega ali veganskega sira in domačih jajčk. Tako je pica narejena brez moke in lažje prebavljiva.

“Nikoli ne merim, ampak delam po občutku. Za današnje testo sem uporabila dve manjši cvetači. V multipraktiku sem ju pretlačila in skuhala v čisto malo vode. Ohlajeni in dobro ožeti sem dodala pest naribanega sira in eno jajce, pa malo soli in popra. To zmes sem položila na papir za peko, na pekač, in naredila mojo obliko pice. To testo sem pekla v pečici 30 minut na 190 stopinjah, da se je prav lepo zapeklo in dobilo lepo barvo. In potem sledi najlepše: testo vzamemo iz pečice in ga obložimo s sestavinami po svojih željah. Pri nas smo sicer sami poskrbeli za ozimnico domačega paradižnika, pa ga nam je že zmanjkalo. Zato sem izbrala ekološki paradižnikov kečap Byodo, ki vsebuje 80 % paradižnika in je brez dodanih barvil, arom, sladkorja. Če delam pico za vnučka, pa uporabim Byodo kinder kečap. Nekaj žličk povrhu pa sem za še boljši okus dodala pesto Rosso. Na to slastno paradižnikovo posteljico sem naložila še artičoke in olive, malo naribanega sira pa seveda origano Sonnentor bio. To je začimba, ki da vsaki pici posebno aromo. Je pa origano tudi eden od najmočnejših antioksidantov na svetu, zato je dobrodošel v vseh paradižnikovih in drugih jedeh,” svoj recept za slastno in predvsem zdravo različico italijanske specialitete zaupa Nataša, ki izbiro, s kakšnimi dodatki obložiti testo, seveda prepušča vsakemu posamezniku in njegovim željam.

“Gledam, da je vedno malo drugačna. Včasih dodam tudi radič in baziliko, pa seveda bučke in melancane. Vse skupaj pečemo še približno 10 minut in pica s cvetačnim testom je pečena. Tako da lahko zaželim samo še dober tek.”

Besedilo: Anja P. Kontrec // Fotografije: osebni arhiv

Priporočamo